Dragnea, eliberat pentru că s-ar fi comportat exemplar în închisoare. Fostul lider PSD ar fi fost respectuos, neconflictual și religios

Faptul că Liviu Dragnea nu și-a recunoscut niciodată fapta nu a contat pentru cele două judecătoare, întrucât fostul lider PSD ar avea, conform declarațiilor, dreptul la liberă exprimare

Foto: Iulia KELT

Eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare a creat la fel de multă agitație precum a creat și încarcerarea acestuia, în urmă cu aproximativ doi ani și două luni, imediat după eșecul PSD de la alegerile europarlamentare din 2019. Astfel, tribunalul din Giurgiu a decis că acesta este apt pentru eliberare condiționată, cu toate că instanțele anterioare, cele din București, au respins cererile acestuia.

Ce i-a motivat pe judecătorii din Giurgiu să-l elibereze pe Dragnea?

Potrivit informațiilor, cele două judecătoare care au format completul de judecată, Oița Ghiță și Adriana Pencea, ar fi considerat că Liviu Dragnea și-ar fi îndeplinit datoria către țară, ispășind suficient timp din pedeapsă pentru a putea fi considerat „izbăvit” și „reformat”, gata să reintre în societate. Mai mult, faptul că fostul lider PSD nu și-a recunoscut niciodată fapta pentru care a fost condamnat ar intra, potrivit instanței, sub umbrela liberei exprimări, așadar multiplele lui „proteste” nu i-au încurcat pe judecători să pronunțe în favoarea acestuia.

Tot instanța este cea care a remarcat faptul că, atât timp cât a stat închis, Liviu Dragnea ar fi dat dovadă de un comportament respectuos față de gardieni, însă și față de ceilalți deținuți.

Ba mai mult, acesta și-ar fi ocupat timpul cu redactarea unei reviste, însă și cu practicarea activităților religioase.

Citește și: Ciolacu îl reprimește pe Dragnea în PSD

„Tribunalul reţine, contrar celor menţionate de prima instanţă, faptul că pe durata detenţiei petentul-condamnat a avut un comportament exemplar. Astfel, pe parcursul executării pedepsei şi-a îndeplinit recomandările educaţionale din Planul de intervenţie educativă şi terapeutică, a avut o atitudine decentă şi civilizată faţă de personalul unităţii, nu a stabilit relaţii conflictuale cu celelalte persoane private de libertate, a fost recompensat de 8 ori, recompense obţinute în mod constant (aproape lunar sau la două luni) şi nu doar la momentul când s-a apropiat de analiza comisiei pentru liberare condiţionată”, se arată în motivare.

Articolul precedentFlorin Cîțu dă asigurări: mai avem mult până să atingem 60%, în ceea ce privește datoria
Articolul următorAUR și UDMR încep să aibă puncte comune
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.