Ciolacu îl reprimește pe Dragnea în PSD

Însă nu acum, ci abia după expirarea restricțiilor impuse de instanță

Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, a făcut precizări cu privire la revenirea în partid a lui Liviu Dragnea, recent eliberat condiționat, despre care spune că statutul nu îi permite întoarcerea de îndată. Pe de altă parte, Dragnea anunțase că va reintra în politică după ce găsește răspunsul la două întrebări: dacă mai are cu cine, dar și pentru cine.

Ciolacu susține că nu îi este frică de faptul că fostul său șef este în libertate. „Nu. Eu mă bucur că a fost eliberat, îmi pare rău de tot prin ceea ce a trebuit să treacă. E o prevedere în statut, automat ești exclus, dacă ești condamnat definitiv. Se poate întoarce în partid, după expirarea restricțiilor impuse de instanță. E dreptul fiecăruia, nu facem condamnări pe viață”, a spus Ciolacu, la România TV.

Statutul PSD îi înterzice fostului lider să mai fie membru de partid

Funcția de președinte nu este „bătută în cuie”

Totodată, Ciolacu admite că atât el, cât și Dragnea au defectele lor, subliniind faptul că speră ca acesta din urmă să nu devină „instrumentul lui Iohannis” într-o luptă din interiorul PSD. Mai mult, în opinia sa, consideră că Dragnea nu își dorește „să astupe toată incompetența guvernamentală”. De altfel, fostul lider a făcut o caracterizare extrem de dură a României pe care a găsit-o la ieșirea de la Rahova – una amanetată, după ce o lăsase prosperă.

„Vreau să fiu foarte clar: fiecare dintre noi suntem vremelnici în această poziţie, de şef al PSD. Eu nu cred că domnul Liviu Dragnea îşi doreşte în acest moment un scandal fals în interiorul PSD şi mai ales cu acel «vârf de lance», domnul Codrin Ştefănescu. Cred că domnul Dragnea nu-şi doreşte acum să astupe toată incompetenţa guvernamentală şi hoţiile reale şi mari pe care le fac în acest moment actualii guvernanţi cu acest presupus scandal. Şi Liviu Dragnea, ca şi Marcel Ciolacu, este plin de defecte, şi eu sunt plin de defecte. Nu cred că Liviu Dragnea este un om prost şi ştie foarte bine şi nu cred că-şi doreşte să devină un instrument, culmea, al lui Klaus Iohannis, de a face un aşa presupus scandal”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ce spune statutul PSD

Potrivit Art. 23 din Statutul PSD, nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat: (1) Persoanele lipsite de drepturi electorale, cu excepţia celor precizate la Art. 13; (2) Persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică; (3) Persoanele care au suferit condamnări pentru trădarea intereselor ţării, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă sau pentru alte fapte antisociale grave; (4) Persoanele compromise moral şi politic; (5) Persoanele care promovează violenţa, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, şovinismul, separatismul etnic sau teritorial şi orice alte idei ori acţiuni extremiste sau contrare intereselor naţionale, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Dragnea se consideră „deținut politic” într-o Românie amanetată

Articolul precedentCrin Antonescu, „reciclat” de istoricul Marius Oprea. Ce spune fostul lider PNL despre eventualitatea unei noi candidaturi
Articolul următorPeste 12,8 hectare vegetație forestieră vor fi defrișate pentru a face loc Drumului expres Craiova-Pitești