Dan Barna se gândește să condiționeze accesul în mall-uri, în defavoarea nevaccinaților

În momentul de față, niciuna dintre aceste declarații nu beneficiază de caracter oficial. Cu toate astea, nu este exclus ca, în curând, măcar o parte dintre ele să devină realitate

Sursa: Facebook

Videpremierul Dan Barna s-a declarat îngrijorat din pricina ritmului lent al campaniei de vaccinare, din ultima perioadă. Ba mai mult decât atât, acesta pare să se gândească la noi soluții prin care să-i impulsioneze pe oameni să se vaccineze, remarcând că în zonele rurale, campania de vaccinare e atât de lentă încât aproape că pare inexistentă, în ultima perioadă.

Dan Barna: „Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect, e clar că trebuie să venim cu măsuri de a continua să încurajăm și să susținem campania de vaccinare”

De teama apariției valului patru, cel așteptat la debutul acestei toamen, Dan Barna a declarat că, în acest moment, liderii coaliției se gândesc la două măsuri pentru a impulsiona populația să se vaccineze. În primul rând, se vorbește despre populația generală, care ar trebui încurajată să se vaccineze, într-un fel sau altul. În al doilea rând, Barna a adus în discuție și situația acelor cadre medicale care refuză să se vaccineze, fiind necesar, în opinia liderului USR PLUS, să se impună niște reguli în acest sens, întrucât reprezintă un risc în sistemul medical.

„Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare”, a spus Dan Barna, citat de G4Media.ro.

Dan Barna s-a arătat îngrijorat de faptul că, în cazul în care rata de vaccinare nu va crește, riscăm că avem cu toții probleme. „Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole. Vaccinarea e singura soluție, nu avem altă șansă. Sper să fie cât mai ușoară această creștere a cifrelor”, a mai spus Dan Barna, citat de sursa menționată anterior.

Cu toate astea, în acest moment, niciuna dintre declarațiile lui Dan Barna nu are caracter oficial, însă nu este exclus ca, pe viitor, măcar o parte dintre aceste măsuri să fie adoptate.

Citește și: Iulian Bulai îl condamnă pe Iohannis, după ce acesta l-a decorat pe Patriarhul Daniel

Articolul precedentPNL Sector 1: „De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele”
Articolul următorMaria Grapini cere Comisiei Europene să țină cont de România
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.