PNL Sector 1: „De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele”

Prin neplata facturilor legale, bun de plată devine primarul care încalcă legea, au declarat cei de la PNL Sector 1, adăugând că primăria acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. „Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”

Într-un drept la replică publicat pe pagina oficială de Facebook a filialei, PNL Sector 1 și-a manifestat îngrijorarea, în ceea ce privește situația derutantă din Sectorul 1, cea care se derulează deja de prea mult timp. Reamintim că, în cursul zilei de astăzi, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a aprobat cererea de intrare în stare de alertă a Sectorului 1, emisă de primarul Clotilde Armand.

PNL Sector 1: „De luni de zile, sunteți supuși unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei și șobolanilor. Dar cel mai mare pericol este INCOMPETENȚA soră cu MINCIUNA din primăria sectorului 1”

PNL Sector 1 este de părere că, de dragul circului mediatic, adică pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand ar sacrifica „în mod cinic, sănătatea și calitatea vieții”.

Știm că v-ați săturat până peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cădea în capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastră.Aseară târziu, după orele 21, consilierii locali PNL Sector 1 au fost informați de o convocare pentru astăzi, orele 12, la o ședință extraordinară de îndată, cu un singur punct pe ordinea de zi: propunere de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate.

PNL Sector 1

Mai mult, filiala Sectorului 1 a liberalilor a dat asigurări că nu are nici cea mai mică intenție de a se prezenta la ceea ce ei numesc „mascaradă”, din trei motive, după cum urmează:

  • Executarea contractului de salubritate ȚINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanței rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale – și să și le asume. Astfel, ședința de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimați cetățeni, și pasarea răspunderii la Consiliul Local.
  • NU sunt întrunite condițiile LEGALE pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL NU respectă condițiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Știți ce a făcut? Ați ghicit: NIMIC.
  • Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetățenii fără vină ai sectorului 1. În fine, chiar în decizia prefecturii de astăzi, privitoare la starea de alertă din sectorul 1, se spune foarte clar că trebuie să se asigure „posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către compania Romprest Service SRL”. Primarul Armand trebuie să își asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii și prejudiciile care vor decurge din aceste decizii.
PNL Sector 1: „De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele”
Gunoi sectorul 1 – Foto zin.ro –

În încheiere, liberalii au adăugat că angajamentul PNL este să le apere cetățenilor interesele și să le spună adevărul. „Nu vă lăsați păcăliți. Cercetați adevărul și veți vedea că toată această situație este generată artificial de oameni care vor un singur lucru: să-și facă imagine pe spatele și pe nervii dumneavoastră”, au mai spus aceștia.

Citește și: Oficial. În Sectorul 1 a fost declarată starea de alertă

Articolul precedentFoști polițiști din Salonta, condamnați la închisoare cu executare pentru fapte de corupție
Articolul următorDan Barna se gândește să condiționeze accesul în mall-uri, în defavoarea nevaccinaților
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.