Maria Grapini cere Comisiei Europene să țină cont de România

„România a suferit pagube materiale uriaşe dar şi, din păcate, pierderi de vieţi omeneşti”, a scris Maria Grapini

Foto: preluare pressalert.ro

Europarlamentarul Maria Grapini i-a trimis o scrisoare șefei Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, în care îi cere acesteia să nu uite de România, atunci când va împărți fondurile pentru inundații. Asemenea Germaniei, Olandei sau Belgiei, România a trecut, la rândul ei, prin inundații care au avut ca rezultat pierderi materiale masive, în ultima perioadă.

Maria Grapini: „Sper să luaţi în considerare această solicitare şi să ţineţi cont de România atunci când veţi acorda ajutoare financiare statelor membre afectate de inundaţii”

Maria Grapini a mai mai spus, de asemenea, că fondurile ar fi necesare pentru a ajuta, de urgenţă, familiile din regiunile grav afectate de inundaţii din România.

„România a suferit pagube materiale uriaşe dar şi, din păcate, pierderi de vieţi omeneşti. Numărul persoanelor strămutate, cu locuinţe total distruse, este mare şi, din păcate, există persoane dispărute şi chiar decedate. Pericolul nu a trecut deoarece meteorologii anunţă, în continuare, ploi abundente”, a mai scris Maria Grapini în scrisoare.

Mai mult, Grapini este de părere că aceste fonduri ar trebui luate în calcul acum, chiar dacă nu se știe care este valoarea reală a pagubelor înregistrare în țara noastră, până în acest moment. „Solidaritatea europeană este imperios necesară, mai ales în aceste momente dificile”, a mai spus aceasta.

Citește și: Dan Barna se gândește să condiționeze accesul în mall-uri, în defavoarea nevaccinaților

Articolul precedentDan Barna se gândește să condiționeze accesul în mall-uri, în defavoarea nevaccinaților
Articolul următorPiedone: „Cetățenii care își exprimă părerea în clipul atașat au fost plătiți!!! Cu… fericire, desigur!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.