Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, face lumină în „scandalul” locuințelor destinate tinerilor

Dan Tudorache semnalează că, în realitate, în spatele „tărăboiului” creat de tabăra lui Clotilde Armand, s-ar afla faptul că printre beneficiarii garsonierelor se numără și Anca Dunca, cea care a semnalat neregulile de la alegerile locale de anul trecut, în ceea ce privește Sectorul 1

Dan Tudorache / Foto: Facebook

În urma acuzelor care i s-au adus, fostul primar al Sectorului 1, actual deputat PSD, Dan Tudorache, a publicat pe pagina sa de Facebook o postare în care explică contextul real al locuințelor destinate tinerilor, din Sectorul 1. Astfel, în postarea sa, Tudorache face o incursiune în trecutul administrativ al sectorului, amintind că respectivele locuințe au fost contruite de primarul Andrei Chiliman, fiind ulterior preluate de Dan Tudorache, în mandatul său.

Dan Tudorache a vorbit despre „adevărul despre locuințele din Sectorul 1, destinate tinerilor”

Mai mult, potrivit relatărilor fostului primar, Consiliul Local al Sectorului 1 a construit, la vremea respectivă, din fonduri proprii, un număr de 58 de locuințe destinate tinerilor cu vârste până în 40 de ani, situate în str. Munții Tatra nr. 18 – 20, locuințe care sunt administrate și în prezent de Sectorul 1.

„Administrația Chiliman a construit aceste locuințe pentru tineri şi a elaborat și regulamentul care include criteriile de atribuire, pe care le-am preluat şi în mandatul meu, mai exact mă refer la Hotărârea nr. 384/2005, cu modificările și completările ulterioare, hotărâre ce are ca bază legală prevederile Legii Locuinței nr. 114/1996 cu modificările și completările ulterioare”, a scris Dan Tudorache, pe pagina sa de Facebook.

În plus, mai spune Dan Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 atribuie aceste locuințe prin Comisia de atribuire, comisie care nu include în acest procedeu primarul de sector.

În ceea ce privește evacuarea unor beneficiari, legea NU permite evacuarea lor, chiar dacă au depăşit criteriul de vârstă, pentru că în momentul atribuirii au îndeplinit toate condițiile.

Dan Tudorache, pe Facebook

Motivul pentru care oponenții fostului primar ar fi atât de înverșunați

Dan Tudorache aduce la cunoștință faptul că „acest tărăboi” ar fi fost creat din pricina faptului că printre beneficiarii garsonierelor se află Anca Dunca, reprezentant PSD în Biroul Electoral de sector. Anca Dunca este, de asemenea, cea care a semnalat frauda electorală de la precedentele alergeri locale, aflată acum sub lupa Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). „Numai că, la cum o cunosc pe Anca Dunca, sunt sigur că nu se va lăsa intimidată și că va continua să lupte pentru adevăr și dreptate, pentru a dovedi frauda de la alegerile din septembrie anul trecut”, a spus, în încheiere, fostul edil.

Clotilde Armand se laudă că ar fi construit școli. Care e realitatea?

Articolul precedentLucian Romașcanu a prezentat, în plen, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu
Articolul următorAdresa din buletin – reală sau fictivă – bătaie de cap inutilă