Clotilde Armand se laudă că ar fi construit școli. Care e realitatea?

În mod cert, nici în limba română și nici în limba franceză, cuvântul „construim” nu este sinonim cu „tăiem panglica”

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Sursă foto: Capital)

În ceea ce-o privește pe Clotilde Armand, situația se rezumă în felul următor: ziua și postarea pe Facebook. Uneori, chiar mai des de atât, firește. De altfel, nu densitatea postărilor Facebook ale primarului Sectorului 1 este problema, ci lipsa de implicare în cel mai mare sector al Bucureștiului. Cu alte cuvinte, cu o postare Facebook nu se face nici primăvară și nici curat în sector. Dincolo de criza gunoaielor, cea care a oripilat o țară, Clotilde Armand se chinuie să scoată în evidență că nu stă degeaba. În acest sens, într-una dintre postările recente ale primarului Sectorului 1 se menționează faptul că administrația condusă de aceasta ar construi școli.

Clotilde Armand, pe Facebook: „Știți ce mai facem în Sectorul 1? Construim școli”

„Asta facem. Și nu veți auzi nici o televiziune să vorbească în regim de breaking news despre asta. Școala Gimnazială nr. 179 din Cartierul Bucureștii Noi a fost extinsă cu 200 de locuri. Primăria Sectorului 1 a recepționat, în cursul săptămânii trecute, lucrările la construcția modulară care va crește capacitatea școlii cu 8 săli noi de clasă”, scrie Armand pe Facebook.

Și-acum, dacă lucrul acesta ar fi totalmente adevărat, noi, cei din presă, n-am avea ce să criticăm, informația în sine fiind una chiar demnă de lauda poporului. Cu toate astea, trebuie să remarcăm faptul că în text s-a introdus și un neadevăr, evidențiat de cuvântul „construim”. În mod cert, nici în limba română și nici în limba franceză, cuvântul „construim” nu este sinonim cu „tăiem panglica”. Pentru că asta s-a întâmplat în acest caz. Și dacă este s-o zicem pe cea dreaptă, nici măcar tăiatul de panglică nu s-a întâmplat atunci când ar fi trebuit să se întâmple.

„Solicităm ca Recepția la terminarea lucrărilor pentru corpul nou (cu 8 săli de clasă) al Școlii gimnaziale 179 si obținerea avizelor de funcționare de către Primăria Sectorului 1 să fie o prioritate și să se realizeze in regim de urgență. Corpul nou de școală a fost finalizat in jurul datei de 15 septembrie 2020, dar nu a fost recepționat nici până astăzi de către Primăria Sectorului 1. După recepție trebuie făcute demersurile de obținere a avizelor de funcționare, proces care mai durează câteva luni”, scriau cei de la Declic, într-o petiție.

Așadar, pe scurt: corpul respectiv a fost început pe vremea vechii administrații, în aprilie 2020, având două luni termen de finalizare. Între timp, alegerile au decis schimbarea șefului administrației, așadar recepția a rămas în aer până acum, când Clotilde Armand s-a hotărât să bage foarfeca în panglica unei construcții finalizate la timp.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, în luptă cu Vlad Voiculescu pentru șefia USR PLUS București

Articolul precedentBOR are impresia că informația dăunează grav inocenței copiilor
Articolul următorPreședintele a promulgat legea cu privire la cumpărarea vechimii în muncă