Sursă foto: gazetadenavodari.ro
Sursă foto: gazetadenavodari.ro

Anul de grație 2021 – dușmanul cel mai mare al BOR este, în continuare, informația.

Pentru că un om informat este unul mai greu de spălat pe creier. Mai puțin dispus să ia de bun ”crede și nu cerceta”. Mai greu de convins sau de controlat. Mai independent. Unul care-și pune întrebări, înainte de a crede că tot ce zboară se și mănâncă.

De asta se opune, din toți rărunchii, pe toate căile posibile, împotriva ideii de educație sexuală în școli.

Informația este putere și BOR nu prea ar vrea să-și împartă puterea

Un om conștient de sexualitatea lui, informat că nu trebuie să facă sex doar după căsătorie și doar cu lumina stinsă, e imposibil de amenințat cu iadul cel veșnic. La fel și unul căruia îi spui că e ok să-și cunoască corpul. Că nu e musai să facă copii pe bandă rulantă, de la 15 ani. Că metodele anticoncepționale nu vin direct de la diavol. Că menstruația nu e ceva rușinos, chiar dacă popa îți spune că nu ai voie, în perioada aia, în biserică. Că ”lăhuzia” nu e murdară. Că masturbarea nu e păcat de moarte. Că sexul nu e doar pentru reproducere și e chiar de preferat să îți placă. Că femeia nu e supusă bărbatului și că are dreptul să refuze. Corpul ei, alegerile ei.

Dar informația asta ar face ca BOR să-și piardă din putere. Să-i dispară adepții ăia fervenți, care iau de bun ce zice popa. Riscă să piardă următoarele generații de enoriași care să plătească fără să-și pună întrebări. Riscă să-și piardă și turma, și sursa de venit.

Așa că vine cu argumente apocaliptice și retrograde.

Bănescu se contrazice, fără să-și dea seama

”Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată «credibil», prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că «avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume» din cauza absenţei din programa şcolară a unei materii obligatorii numite «educaţie sexuală», dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici: disoluţia familiei şi abandonul şcolar.”

Și-uite așa Bănescu își dă cu stângul în dreptul: disoluția familiei și abandonul școlar.

Cum se ajunge la abandonul școlar? Din două motive mari și late: sărăcie și sarcini timpurii. Din ce familii vin cei săraci sau care fac copii la 13-14-15 ani? Din familii sărace care au abandonat, la rândul lor, școala, din aceleași motive. De obicei, din familii cu mulți copii, pe care nu prea au cu ce să-i hrănească. Și care îi trimit trimit pe cei mai mari la muncă, obligându-i să abandoneze școala.

E un cerc vicios, domnule Bănescu. Pe care doar informația corectă, dată la timp, îl poate rupe.

Dacă băiatul ăla ar fi învățat la școală, în clasele primare, că nu e ok să facă sex neprotejat (eventual fără voința fetei), fata nu mai rămânea însărcinată. Dacă fata știa că trebuie să se protejeze și că are dreptul să spună ”nu”, nu mai rămânea însărcinată. Nu mai abandona școala, nu mai turna încă o liotă de copii și nu mai contribuia la următoare generație de săraci needucați. Dacă fata știa că nu e ok să fie atinsă de tată/unchi/vecin și că nu e vina ei, ajungea la medic și la poliție, înainte de a fi prea târziu. Dacă fata știa că violența nu e permisă și că poate face plângere la poliție, și poate pleca de acasă, că nu e nici păcat, nici rușine, nu ajungea nici bătută, nici moartă.

Dacă ar fi știut toate astea încă de când era mică. Da, de la educația aia sexuală care vă sperie de moarte și pe care țineți cu dinții s-o interziceți.

Ideologia de gen – informația care vă face să vă treacă transpirații reci

Da, în cadrul orelor de educație sexuală e posibil să se vorbească și de identitatea de gen. De (șoc și groază) sexualitate, homosexualitate, sexualitate fluidă și câte și mai câte grozăvii din astea.

Și, contrar părerilor voastre, e normal. E normal să știi că nu e o crimă să nu fii heterosexual, dar e caz penal să te iei de cineva, care nu e. E normal să fii gay/transgender/pansexual/non-binar (sau orice altă combinație posibilă), dar nu e normal să fii împins să te sinucizi, din cauza asta. E normal să faci sex cu cine vrei tu, dar e barbar să fii internat la psihiatrie/sechestrat la mânăstire/să ți se facă slujbă de exorcizare pentru asta.

Mai presus de toate, e normal să fii cum simți; nu e normal să-ți dicteze BOR-ul (sau oricine altcineva) cum e normalul lor să simți.

Dar să înveți un copil de mic noțiuni gen ”toleranță”, ”iubire necondiționată”, ”independență” e mai mult decât poate suporta BOR. Își pierde pârghia cu care poate stăpâni populații întregi de creștini fervenți.

Copiii lor vor învăța că normalul e al lor, nu al Bisericii. Poate chiar vor ajunge la concluzii eretice, de genul ”Biblia e, în mare, literatură ebraică”. Poate vor ajunge să fie spirituali, nu credincioși.

Iar pentru BOR asta ar fi un dezastru. De asta nu acceptă educația sexuală în școli. Atât timp cât sexualitatea e ascunsă și rușinoasă, mai au o șansă. Dacă dispare și acest tabu, e posibil să fie nevoiți chiar să facă ce spune Biblia: ”iubește, fără să judeci”.

Articolul precedentOctavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, în luptă cu Vlad Voiculescu pentru șefia USR PLUS București
Articolul următorClotilde Armand se laudă că ar fi construit școli. Care e realitatea?
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.