Președintele a promulgat legea cu privire la cumpărarea vechimii în muncă

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 163/2020, pentru completarea articolului 159 din Legea nr. 263/2010

În cursul zilei de astăzi, Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 163/2020, pentru completarea articolului 159 din Legea nr. 263/2010, cu privire la sistemul unitar de pensii publice, însă şi pentru adoptarea anumitor măsuri în domeniul asigurării persoanelor în sistemul public de pensii.

Legea are ca scop de reglementare aprobarea OUG 163/2020, care stabileşte cadrul legal pentru completarea, de către persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare în sistemul public de pensii necesar pentru acordarea unei pensii pentru limită de vârstă, a unei pensii anticipate ori a unei pensii anticipate parţial, prin încheierea unui contract de asigurare socială pentru perioade de timp de maximum 6 ani anteriori împlinirii vârstei standard de pensionare, informează Agerpres.ro.

„Până la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevăzute la art. 1 pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă”, se arată în legea promulgată de Președintele Iohannis

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, în luptă cu Vlad Voiculescu pentru șefia USR PLUS București

Aceeași lege prevede, de asemenea, că plata contribuţiei de asigurări sociale datorate se poate efectua într-o singură tranşă sau, după caz, eşalonat, în tranşe lunare, însă numai până la data de 31 august 2023.

„În situaţia în care la data de 31 august 2023 contribuţia de asigurări sociale datorată nu este achitată în întregime, stagiul de cotizare se constituie corespunzător plăţii efectuate”, se mai arată în această lege.

TEXTUL COMPLET AL PROIECTULUI

Articolul precedentClotilde Armand se laudă că ar fi construit școli. Care e realitatea?
Articolul următorDrum expres între Ploiești și Găești
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.