Lucian Romașcanu a prezentat, în plen, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

În opinia social democratului, este pentru prima oară, de la Revoluție, când hoția ar fi fost legalizată

Lucian Romașcanu / captură video live Camera Deputaților

Începând cu orele 14:00, sărit un pic de fix, în plenul reunit al Camerei Deputaților, social democratul Lucian Romașcanu a dat citire moțiunii de cenzură ce are ca scop demiterea Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu.

Lucian Romașcanu: „Este pentru prima oară, după Revoluție, când hoția e legalizată”

În opinia social democratului Romașcanu, susținut de textul moțiunii de cenzură, Guvernul Cîțu ar fi pus accent pe clientela politică, însă și pe „sărăcirea” românilor. „Românii sunt lăsați fără tratamente și fără intervenții spitalicești”, a citat Romașcanu, de la pupitrul plenului Camerei Deputaților.

Educația copiilor este, de asemenea, pusă sub semnul întrebării, PSD fiind de părere că menținerea școlilor închise ar fi afectat dreptul la educație al elevilor români. De menționat, totuși, că astfel de măsuri au fost luate în toată Europa, și nu numai, în contextul pandemiei de Covid-19.

„Trebuia să fiți demult măturat din funcția de premier” – a subliniat parlamentarul PSD.

Citește și: PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu. Aceasta va fi citită, astăzi, în plenul Parlamentului

De altfel, social democrații au nevoie de 234 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu să treacă. În momentul de față, PSD speră că va avea susținerea minorităților din Parlament, de vreme ce, în prezent, doar cei de la AUR și-au manifestat disponibilitatea votului „pentru”. Împreună, cele două partide întrunesc 201 voturi, adică sub necesar.

Pe de altă parte, liberalii au decis, la unison, să nu participe la vot. Cu toate că se vor afla în bănci, parlamentarii PNL intenționează să se abțină de la vot. Un posibil motiv pentru această decizie îl constituie înlăturarea posibilității ca vreun membru PNL să „trădeze” și să voteze, totuși, pentru moțiunea celor de la PSD.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marțea viitoare.

Articolul precedentCîțu dă asigurări administrațiilor locale cu privire la banii din PNDL
Articolul următorFostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, face lumină în „scandalul” locuințelor destinate tinerilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.