Cîțu dă asigurări administrațiilor locale cu privire la banii din PNDL

Toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvern, iar facturile conforme vor fi achitate, precizând că restanţele vor fi plătite imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului, potrivit Agerpres.

„Toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranşe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plăţile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toţi aleşii locali că toate facturile conforme vor fi achitate şi reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Postarea premierului vine la puțin timp după ce în spațiul public a apărut o scrisoare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit căreia s-au „epuizat creditele bugetare alocate Programului național de dezvoltare locală pentru anul în curs”.

Totodată, beneficiarilor acestor fonduri le este adusă la cunoștință faptul că potrivit legii au posibilitatea „să deconteze bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii, sau să sistați lucrările în vederea evitării înregisrării de arierate, urmând ca, în situația suplimentării creditelor bugetare aferente Programului, în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cursul anului curent, să vă notificăm cu privire la reluarea transferurilor”, se mai arată în scrisoare.

„I-am avertizat pe minunații guvernanți conduși de Cîțu că anul acesta e nevoie de circa 8 miliarde pentru continuarea miilor de șantiere din comunitățile locale. Și s-a întâmplat ce era de așteptat, au terminat banii în câteva luni. Dacă nu alocă fonduri la rectificarea bugetară se va crea un blocaj în toată țara iar cei care vor avea de suferit vor fi tot românii!”, a transmis deputatul PSD, Daniel Suciu, potrivit reprezentanților social democrați.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu. Aceasta va fi citită, astăzi, în plenul Parlamentului

Articolul precedentFabian Gyula, aviz favorabil în Parlament pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului
Articolul următorLucian Romașcanu a prezentat, în plen, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu