Frica lui Isărescu: legea care interzice cumulul pensiei cu salariul

Guvernatorul va împlini 72 ani în data de 1 august

Foto: Facebook

Cum în luna august, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, va împlini vârsta de 72 ani, acesta a transmis Parlamentului o solicitare pentru modificarea proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, aprobat de curând de Executivul condus de Florin Cîțu. Mai exact, Isărescu a cerut Parlamentului să modifice legea astfel încât să fie incluși la excepţie inclusiv membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României. Dacă Parlamentul îi va sări în ajutor, problema lui Isărescu ar putea să se rezolve, având în vedere că, în momentul de față, acesta primește atât pensie cât și salariu. Însă pentru asta ar trebui să se tragă „multe sfori”.

Mugur Isărescu vrea să beneficieze de exceptare de la lege

Conform proiectului de lege, cel care i-a dat guvernatorului Isărescu multe bătăi de cap, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua să lucreze, benevol, până la împlinirea vârstei de 70 de ani, însă doar dacă renunță la drepturile de pensie.

Așadar, Mugur Isărescu vrea să fie inclus în exceptarea de la regula inițială, aplicată în acest moment parlamentarilor sau membrilor Academiei Române.

Cu toate astea, legea stipulează în mod destul de clar faptul că o astfel de măsură ar putea fi aplicată numai celor care nu au împlinit încă 70 ani. Însă cum Isărescu va împlini, în curând, 72 ani, există o mare posibilitate ca acesta să fie obligat să renunțe la funcție, în cazul în care nu face nimeni „vreo magie” pentru acesta.

Metrorex se opune în instanță majorării salariale cu 18%. Sindicatul lui Rădoi „ia foc”

Articolul precedentVIDEO: O ploaie cu piatră a făcut prăpăd în Galați
Articolul următorPrimarul Ploieștiului umilit de Roberta Anastase la alegerile interne din PNL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.