Facebook: AMP Libearty
Facebook: AMP Libearty

Bărbatul care a fost atacat de un urs vineri, fiind acum internat la spital, va beneficia gratuit de un avocat pentru a cere despăgubiri statului român, a anunțat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Un bărbat din satul Văleni, județul Harghita, a fost transportat la Spitalul Municipal Ordorheiu Secuiesc vineri seară, după ce a fost atacat de un urs. El a fost supus unor intervenții chirurgicale, starea lui fiind stabilă.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a precizat că, dacă va dori să ceară despăgubiri, bărbatul va putea apela la un avocat care s-a oferit să se implice pro bono.

”Și pentru acest caz contactăm avocatul pe care l-am găsit, care reprezintă fără plată acei oameni care au fost atacați de urși. Sper ca cel care a fost atacat de urs va cere despăgubiri din partea statului român pentru că proprietarul urșilor, responsabilul urșilor din România este statul român”, a declarat președintele CJ Harghita.

Borboly Csaba nu este de acord cu relocarea urșilor, care ar putea crea aceleași probleme în altă parte.

El susține că autoritățile centrale trebuie să ia măsuri mai ferme pentru protejarea vieții oamenilor.

”Eu nu cred în relocare pentru că ursul de aici, de la mine, sau ursul de la Feliceni, dacă va fi relocat undeva, acolo va face pagube, deci nu va face la mine sau nu va fi pusă în pericol viața mea sau a familiei mele, ci a altei persoane. Știm foarte bine că ursul care deja mănâncă și nu îi e frică de om, vine între oameni și atacă oamenii, acela niciodată nu va mai putea să trăiască cum am dori sau cum am văzut în poveșți sau în basme. Aici trebuie luate niște decizii”, a mai transmis oficialul.

Președintele CJ Harghita a prezentat imagini care arată prezența unui urs în apropierea casei sale, chiar lângă spitalul din Miercurea Ciuc, unde pompierii și jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru alungarea animalului.

Articolul precedentAnimale leșinate de foame, mizerie crasă și suspiciuni de furt la Grădina Zoologică din Călărași. Primarul Marius Dulce rămâne „mândru” pe Facebook
Articolul următorGrupare de traficanți de droguri din Oradea, anihilată