Florin Cîțu / foto: Facebook Guvernul României

Așa cum anunțase încă de săptămâna trecută, premierul Cîțu și-a trimis miniștrii la centrele de vaccinare. Unii au făct fapte dintre cei care chiar au administrat serurile anti Covid, alții au fost doar voluntari, susținători ai campaniei de vacinare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a făcut parte din echipa de vaccinare de la „maratonul” din  localitatea Vedea (Giurgiu), unde au fost imunizate, sâmbătă, 132 de persoane. „Activitățile de weekend de vaccinare, atunci când sunt cu pacienți și printre oameni alături de colegii mei din centre, și îndeosebi satul și energia lui, mă încarcă pentru săptămâna ce urmează. Aproape 100 de povești de viață în cele câteva ore pe care le-am petrecut cu oamenii din sat, despre sănătate, despre familie, despre muncile câmpului”, a descris Ioana Mihăilă pe Facebook.

Miniștrii Cabinetului Cîțu au fost prezenți în mai multe zone din țară, astfel vicepremerul Dan Barna a făcut voluntariat la un centru drive-thru din București, în timp ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost la Romexpo, ministrul Agriculturii, Adrian Oros și-a făcut apariția la Florești (Cluj), ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a fost în Pitești, cel al Economiei, Virgil Popescu în Mehedinți, iar Raluca Turcan, de la Muncă, în Constanța.   

Pentru coordonatorul campaniei naționale, medicul Valeriu Gheorghiță, acest weekend înseamnă întoarcerea în locul natal, unde duminică va face parte din echipa medicală a centrului medical deschis în Izvoru (Argeș). „Sunt emoționat și nerăbdător ori de câte ori revin în locul nașterii mele. Mi-e dor de meleagurile copilăriei, de părinți și de toți cei dragi, alături de care am crescut. Îmi doresc ca împreună cu ai mei colegi argeșeni să facem încă un pas către normalitate! Să vaccinăm!”, aanunțat Valeriu Gheorghiță pe pagina de Facebook a platformei Ro Vaccinare.

5 milioane, o „bornă” de atins până pe 1 iunie

Prezent la centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan, premierul Cîțu și-a exprimat opinia cu privire la campania de vaccinare, care arată foarte foarte bine, mai ales prin perspectiva faptului că au fost scoase o serie de restricții după ce rata de vaccinare a crescut. „Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare. Îi felicit pe colegii mei că au ieşit. Veţi mai vedea câteva acţiuni ale Guvernului, dar avem nevoie de susţinerea oamenilor şi am văzut oameni care sunt binevoitori şi fericiţi să se vină să se vaccineze. Doar împreună învingem pandemia. Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât sunte mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă. Vom vedea la 1 iunie”, a spus într-o conferință de presă.

Totodată, Cîțu a precizat care a fost scopul acestor „borne” fixate de Guvern, de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august. „Pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare”, dar și pentru a putea avea un calendar coerent de ridicare a restricțiilor. De altfel, acest calendar a fost aprobat încă de săptămâna trecută, la CNSU.

Potrivit raportării CNCAV, din 21 mai, de la începutul campaniei, au fost vaccinate 4.086.224 de persoane. Astfel, 3.112.814 cu schema completă, iar aproape 60 de mii au fost imunizate cu Johnson&Johnson, administrare în monodoză.

Cîțu își scoate guvernul în stradă

Articolul precedentOrban aplică „metoda Dragnea”: „Eu sunt și trecut, şi prezent, şi viitor pentru PNL”
Articolul următorCătălin Drulă taie „aripile” companiei Tarom