Orban aplică „metoda Dragnea”: „Eu sunt și trecut, şi prezent, şi viitor pentru PNL”

Convins că e cel mai bun, Ludovic Orban țintește atât spre continuarea șefiei partidului, cât și spre o eventuală candidatură la prezidențialele din 2024

Foto: Dan Paic / Agerpres

Prezent astăzi în orașul Târgu Bujor din județul Galați, Ludovic Orban, actualul lider al PNL, a comentat declarațiile primarului Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Reamintim că, în urmă cu o zi, Boc declara pentru o publicație locală clujeană că Florin Cîțu va avea parte de toată susținerea sa, acest lucru nefiind, de altfel, vreun secret pentru nimeni, de vreme ce edilul a lipsit inclusiv de la vizita liderului liberal, de la Cluj, de săptămâna trecută.

Ludovic Orban se vede etern în fruntea PNL

Emil Boc îl susține, fără niciun regret, pe Florin Cîțu

„Am ce să arăt colegilor mei şi candidez extrem de serios pentru un proiect important pentru România, şi anume, un salt economic, un salt în dezvoltare, un salt în ceea ce priveşte afirmarea şi respectul faţă de România în rândul Uniunii Europene şi naţiunilor lumii”, a afirmat Orban, citat de Agepres, adăugând că, sub conducerea sa, PNL ar fi prosperat la toate alegerile, inclusivla cele locale, parlamentare și europarlamentare, drept pentru care, sugerează Orban, persoana sa ar reprezenta cea mai bună alegere, în continuare.

Cât despre declarația edilului Emil Boc, Ludovic Orban a spus: „Nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura, însă nu-mi place să comentez”.

Mai mult, Ludovic Orban nu exclude o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, considerându-se, din nou, cea mai bună opțiune pe care ar putea-o furniza liberalii.

De altfel, continuarea șefiei în cadrul partidului ar putea să reprezinte un prim pas pe care Orban ar trebui să-l facă, pentru ca în 2024 să aibă dreptul moral de a candida la alegerile prezidențiale. În buna tradiție a partidelor politice, șeful partidului este cel care candidează pentru funcția de președinte al țării, cu toate că, în timp, au existat și excepții de la regulă, însă doar în cazul partidelor politice mici (ex: PRO România, ALDE, PMP, etc).

Articolul precedentCel mai mic chip din lume, pregătit să revoluționeze știința medicală
Articolul următorCîțu: „Doar împreună învingem pandemia”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.