Primarul Cristian Popescu Piedone (captură video)

O imagine mai rar văzută în vremurile acestea a oferit primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Acesta și-a făcut apariția pe scuter, un mijloc de transport foarte eficient în condiții de trafic, dar mai ales pentru intrarea rapidă în zonele aglomerate, ori pe străduțele de interiorul cartierului. Astfel, edilul are ocazia de a putea vizita, mai des, dar mai ales inopinat, stadiul lucrărilor care sunt demarate în perimetrul Sectorului 5.

„Am făcut un legământ cu mine însumi, că voi rezolva aceste probleme, iar încrederea și încurajările pe care le primesc zi de zi de la locuitorii acestui sector îmi dau speranța că voi reuși să fac ceea ce pentru mulți dintre ei părea imposibil”, a scris primarul Piedone pe pagina sa de Facebook.

Ajuns într-unul dintre locurile de joacă, cel din zona Strada Andrei Iacob colț cu Strada Șinei, unde mare parte dintre echipamentele de joacă nu sunt conforme pentru siguranța celor mici, primarul Piedone a dat directive ca acestea să fie reparate, în cel mai scurt timp, inclusiv schimbată suprafața antitraumă. În perioada următoare locul de joacă va fi închis, pentru renovare, ca apoi să fie inaugurat de 1 iunie, Ziua Copilului.

Primarul Piedone, ședință de lucru în stradă

Totodată, a luat la „pas” străzile, deși mici, intens circulate, unde a constatat faptul că sunt gropi ce pot pune în pericol atât circulația, cât și siguranța participanților la trafic, dar și mașini abandonate, ce nu sunt urnite cu lunile. Motiv pentru care, prin stație i-a transmis directorului Florin Titica să „reglementeze situația”.

Ecologizare în zona Parcului Humulești

De asemenea, s-a recurs la ecologizarea unei zone, de lângă Parcul Humulești, unde pe lângă improvizațiile făcute, este și un adevărat „rai” al consumatorilor de droguri, care astfel devenise un dublu pericol pentru cetățeni, prin focarul de infecție, dar și prin prisma deșeurilor bio (seringe și ace).

Mai mult, potrivit lui Piedone, zona va fi reabilitată, apoi apoi transformată într-un loc de agrement pentru locatarii din jur. Acesta le-a reamintit cetățenilor din cartier, că pot transmite, prin intermediul asociaților, ce îmbunătățiri mai vor să fie aduse noului parc.

„Îmi face o deosebită plăcere să stau de vorbă cu cetățenii din sector, care se confruntă cu numeroase probleme neabordate de predecesorii mei în cei 30 de ani de democrație”, a mai spus edilul Cristian Popescu Piedone, încă o dovadă a deschiderii sale către cei care l-au ales.

Piedone, dezbatere publică cu cetățenii, în zona Sălaj

Articolul precedentAlexandru Muraru, noul șef interimar al PNL Iași
Articolul următorReacții internaționale după deturnarea avionului la Minsk