Grăbit să ajungă la primărie, Dominic Fritz a uitat să se dea jos de pe bicicletă la trecerea de pietoni

Edilul riscă o amendă cuprinsă între 580 lei și 745 lei

Dominic Fritz

Ca oricare alt politician care se respectă, și Dominic Fritz, edilul municipiului Timișoara, a ales astăzi, de „Vinerea Verde”, să se deplaseze la primărie folosind un mijloc de transport verde. Însă cum noua poziție, cea de primar, atrage după sine și paparazzi, Fritz s-a trezit în postura de a fi fotografiat pe bicicletă, pe trecerea de pietoni. Fotografia, pe care o puteți vedea și în antetul articolului, a devenit într-un timp foarte scurt virală.

Dominic Fritz riscă o amendă cuprinsă între 580 lei și 745 lei

Potrivit codului rutier, bicicliștii au obligația de a descăleca bicicleta atunci când se deplasează pe trecerea de pietoni, astfel că primarul Timișoarei, Dominic Fritz este pasibil acum de amendă, dacă IPJ Timiș se va autosesiza. În mod sigur, lucrul acesta se va întâmpla, astfel că edilul ar putea primi o amendă contravențională cuprinsă între 580 lei și 745 lei, conform procedurilor. Până în momentul de față, acesta nu a avut nicio reacție cu privire la fotografia care îl înfățișează încălcând una dintre cele mai încălcate reguli destinate bicicliștilor.

Toate regulile impuse utilizatorilor de bicicletă pot fi consultate aici:

Dominic Fritz elimină surplusul de cabluri fără scandal și „fără spectacol”. Se aude până în Sectorul 1?

Președintele, primul biciclist al țării

Înainte de Dominic Fritz a fost președintele Klaus Iohannis, cel care a sărbătorit, la rândul lui, „Vinerea Verde” pe bicicletă. Fotografiile ce-l înfățișează pe Iohannis pe două roți au făcut și ele turul internetului, stârnind admirație, însă și mici glumițe nevinovate. Președintele nu a încălcat, însă nicio regulă.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Proiectul de suflet al ministrului Mediului, Tánczos Barna, „Vinerea Verde” este deja la a cincea sa „ediție” și este menit să-i încurajeze pe români să utilizeze, măcar o zi pe săptămână, mijloace de transport nepoluante, ori care poluează mai puțin. Astfel, în loc de mașina de personală, în această zi oricine poate opta pentru bicicletă, trotinetă ori pentru mijloacele de transport în comun.

Articolul precedentConstanța scapă de restricțiile de weekend
Articolul următorParcul Zoo din Piatra Neamț a fost desființat, iar animalele vor ajunge în rezervații: ”Copiii nu se bucură la vederea animalelor chinuite în cuști”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.