Datorită scăderii incidenței, până la cotele normalului (dacă se poate spune așa), Constanța scapă de restricțiile suplimentare de weekend. Mai exact, vorbim o scădere semnificativă de până la 3,37 la mia de locuitori, care s-a aplicat pentru 14 zile consecutive, anunță publicația CTNews.ro.

Anunțul primăriei Constanța

„Având în vedere că în municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori, Primăria Municipiului Constanța anunță că începând de mâine se ridică restricțiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor și ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declarații pe proprie răspundere”, au precizat reprezentanții Primăriei, potrivit sursei citate anterior.

Mai mult decât atât, edilul Vergil Chițac a anunțat că, în cursul zilei de astăzi are intenția să convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgență cu scopul de a decide dacă se pot lua măsuri suplimentare de relaxare valabile în municipiu.

Bucureștenii nu scapă prea curând de restricțiile suplimentare de noapte

În timp ce constănțenii se vor bucura de mai multă libertate de mișcare, în București situația rămâne neschimbată

În mod sigur, Constanța se poate considera un oraș norocos, demn de invidia locuitorilor Capitalei, unde rata de incidență a cazurilor nu a scăzut semnificativ, în ultima perioadă. Cu toate că vorbim și în București despre o ameliorare, nu este suficient pentru ca restricțiile de weekend să fie ridicate, a anunțat Prefectura București.

Articolul precedentDan Barna președinte? Nu mai venea nici pandemia. Eram imuni la sărăcie şi trăiam fericiţi în România
Articolul următorGrăbit să ajungă la primărie, Dominic Fritz a uitat să se dea jos de pe bicicletă la trecerea de pietoni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.