Românii repatriați pe chetuiala statului: piscină, wireless și bar în carantină

Ultima tranșă de români repatriați din Italia se pot considera cei mai norocoși din diaspora. În timp ce majoritatea concetățenilor care muncesc afară au venit acasă și au suportat carantina pe cheltuiala lor, cei 1.500 de români care fac obiectul transporturilor umanitare cu destinația aeroportul Kogălniceanu beneficiază de confort maxim plătit de stat în perioada de carantină.

Guvernul nu are bani de măști pentru doctori, dar pentru pomeni electorale da

Viață de refugiat

Deși în stațiunea Mamaia funcționează o mulțime de unități de cazare de două și o stea, care ar fi fost mult mai potrivite pentru transformarea în spații de carantină, în primul rând pentru pentru că ar fi fost mult mai ieftin pentru statul român și implicit contribuabilul care suportă totul din buzunarul propriu, s- a ales soluția unui hotel de trei stele, modern și scump. Pe timp de vară un sejur de cinci zile aici costă aproape 3.000 de lei. Cu tot confortul asigurat:piscină (probabil acum închisă), internet, aer condiționat, în fine vă enumăr mai jos toate dotările chiar din oferta unității hoteliere pentru vara lui 2020. Acum așa- zișii săraci ai diasporei din Italia, care nu achitat niciun leuț la sistemul de asigurări sociale din România beneficiază de toate acestea gratis. Peste 300 de refugiați au fost cazați acum în Mamaia, păziți de jandarmi și alte servicii. Dacă ar fi să ne raportăm la un tarif mediu în extrasezon de de 2.000 de lei camera pentru cinci zile, rezultă că pentru fiecare familie de doi membri de regufiați statul achită doar pentru cazare 6.000 de lei. Fără mâncare restul cheltuielilor cu paza. Și chiar dacă acum nu sunt disponibile toate aceste facilități, oricum statul român s- a întrecut pe sine în asigurarea confortului maxim zilierilor repatriați la urgență din Italia. Și asta în condițiile în care personalul medical din toată România suferă de lipsa dotărilor minime pentru protecție.

Condiții de trei stele

Trai pe vătrai

“Hotel a fost renovat integral în anul 2011 și tot atunci a fost reclasificat la 3***. În prezent, spațiile din interiorul hotelului sunt amenajate modern, în culori calde și odihnitoare. Camerele sunt dotate cu instalație de climatizare, acces la internet wireless, mini- bar, televizor LCD, telefon. (…) Servciile de masa sunt asigurate în cele doua restaurante ale hotelului, cu o capacitate de 100 de locuri și o terasă cu vedere spre piscină și restaurant, cu o capacitate de 300 de locuri și deservit de o terasă spațioasă cu vedere spre mare. Hotelul este deschis tot timpul anului și asigură, pe lângă facilitatile de cazare și masă, dotări pentru organizarea diferitelor evenimente: săli de conferințe cu o capacitate de până la 200 de locuri dotate modern (video- proiector, flip- chart, sistem de sonorizare, ecrane de proiecție, aer conditionat și internet wireless). Dotări generale: 280 de camere duble, 26 apartamente”, se arată în prezentarea hotelului.

Prefectul de Constanța, susținătorul diasporei

Prefectul, frate cu repatriatul…

Autoritățile locale și județene nu au fost consultate în niciun fel la luarea deciziei de a umple litoralul cu refugiați suspecti de Covid- 19, însă acest lucru nu pare să fi deranjat deloc guvernarea liberală. Ba chiar Prefectul Constanței i- a dojenit pe cetățenii și politicienii care au protestat. “Este o obligație față de români, este obligația funcției, a ordinelor primite în starea de urgență, este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieșim din aceastăsituație. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, frații noștri, prietenii noștri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistența statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Același comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, lașitate, mojicie și instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor. Cetățenii români (repratriați, n.r.) vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare. Transportul fraților noștri se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefect de Constanța.

Constănțenii trebuie să se descurce singuri

… dar repetent la sănătate

Probabil că reprezentantul guvernului în teritoriu habar nu are că unica facilitatea de primiri urgențe din Dobrogea, spitalul județean, dispune de puțin peste 40 de paturi la UPU, și alea pline la refuz. Locurile suplimentare create la județean pentru tratarea cazurilor grave de Covid- 19 nu au personal dedicat, lucru care va afecta restul activităților din spital. Bașca faptul că nu există aparatură suplimentară pentru asistența unui număr mare de cazuri grave. Dar poate acest domn prefect o să- i ia la el acasă pe “frații” care vor fi despistați pozitiv și să degreveze astfel activitatea medicilor de la județean.

Articolul precedentFinalizarea proiectului „Dezvoltarea capacității de producție în vederea realizării de noi produse în firma MESTA MARMURA ȘI TRAVERTIN S.R.L.”
Articolul următorMedic ginecolog cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Trei secții ale spitalului unde profesează au fost închise de frica coronavirusului