Un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristoff din Sfîntul Gheorghe trebuie să dea explicații procurorilor în legătură cu iresponsabilitatea de care a dat dovadă în această perioadă de pandemie. Doctorul a fost plecat luna aceasta în Austria iar la întoarcere a mers la serviciu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în ciuda faptului că trebuia să se autoizoleze.

În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeaşi dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Organele de cercetare au reţinut că un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristoff din mun. Sf. Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.

În urma verificărilor, s-a stabilt că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară. În cauză, cercetările se efectuează de I.P.J. Covasna, Poliţia mun. Sf. Gheorghe sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe”, au comunicat procurorii.

Acțiunea iresponsabilă a medicului a dus la închiderea a trei secții ale spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe – ginecologie, neonatologie și nașteri, în timp ce 60 de persoane, pacienți și angajați ai unității medicale, au fost plasate în carantină. Conducerea spitalului a informat că rezultatele testelor efectuate pentru depistarea prezenței virusului COVID-19 în cazul celor 21 de medici aflați în carantină au ieșit negative.

Articolul precedent„Pușcăria” de trei stele din Mamaia
Articolul următorTăriceanu crede că gravitatea situației coronavirusului a fost ascunsă intenționat: „Domnii Iohannis și Orban i-au sacrificat pe români pentru ambițiile lor electorale”