Odată cu decretarea stării de urgență, Primăria Sectorului 1 a început dezinfecția prin nebulizare a suprafețelor comune ale blocurilor. Acesta este un serviciu gratuit, oferit de primărie, dezinfecția prin nebulizare beneficiind cu prioritate asociațiile de proprietari care au vecini în autoizolare.

Scările de bloc din Sectorul 1, zone libere de coronavirus. Am demarat azi acțiunea de dezinfectare a blocurilor (scărilor de bloc) din Sectorul 1. Sunt vizate părțile comune, care prezintă potențial ridicat de expunere la coronavirus (balustrade, butoane și cabină lift etc).

Substanțele pe care le folosim sunt eficiente și în anihilarea virușilor din clasa coronavirus, lucru certificat de producător.

Pentru prelungirea efectului vă recomandăm evitarea contactului direct cu suprafețele decontaminate (purtarea de mănuși de protecție este recomandată).

Asociațiile de proprietari pot face solicitări printr-un simplu apel la 021.9540”, precizează Daniel Tudorache.

Primarul Sectorului 1 recomandă ca cei care au vecini aflați în autoizolare să nu intre în panică, deoarece nu înseamnă neapărat că persoana respectivă este infectată cu coronavirus. Însă, subliniază Daniel Tudorache, este recomandat a fi luate unele măsuri.

Curățăm energic și conștiincios cu apă și săpun (eventual adăugăm și un tratament cu dezinfectant) toate suprafețele cu care vecinul nostru ar fi putut să vină în contact: mânerele de uși, butoanele de lift, balustradele scărilor etc. Este o măsură similară cu cea de protecție personală: la fel trebuie să facem și cu mâinile noastre.

Aerisim pe cât posibil clădirea. Aducerea de mai mult aer ajută la diluarea contaminanților din aer, ceea ce face ca infectarea celorlalți să fie mai puțin probabilă. La fel facem și cu propriul apartament: aerisim cât de des posibil!”, a detaliat primarul Tudorache.

Articolul precedentGravidele infectate cu coronavirus vor fi tratate la Maternitatea Bucur
Articolul următorPolițist din Suceava judecat pentru 6 infracţiuni de trafic de influenţă, 3 infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de conducere a unui vehicul neînmatriculat