Sursa foto: Facebook - Radu Paraschivescu
Sursa foto: Facebook - Radu Paraschivescu

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, scriitorul Radu Paraschivescu a precizat că Digi24 va împlini zece ani, la data de 1 martie 2022.

Cu această ocazie, Digi24 a publicat un filmuleţ de anunţare a aniversării, unde apare şi scriitorul, preţ de două secunde decupate din „Dă-te la o carte”, o emisiune cu şi despre lectură.

Radu Paraschivescu, despre ipocrizia celor de la Digi24: “Mă declar scârbit”

Într-un filmuleţ de anunţare a aniversării, apar şi eu preţ de două secunde decupate din „Dă-te la o carte”, iar sub mine e trecut cuvântul „excelenţă”. Context: la începutul lui martie 2019, Digi24 opreşte unilateral colaborarea cu mine, invocând motive care ar face să râdă o ţestoasă prepubescentă. Postul decide să nu-mi plătească opt ediţii lucrate în contul lunii martie fiindcă nu se vor difuza (decizia nedifuzării aparţine exclusiv conducerii postului). Pe 1 mai 2019, Digi24 mă scoate şi de pe site-ul unde îmi publicam articolele, pe motiv de neclarităţi în contract (neelucidate nici până azi). Iar acum mă plasează în acest filmuleţ, lovit brusc de amnezie şi gata să ciugulească un pic de imagine. Mă declar scârbit de acest tip de ipocrizie” .

Radu Paraschivescu este un prozator, traducător, jurnalist și redactor de carte

A absolvit cursurile Facultății de Filologie din București, secția engleză-franceză. Apoi, a lucrat ca profesor de limba engleză, bibliotecar și documentarist.

În anul 1993 s-a angajat redactor de carte la Editura Olimp, după un an la Elit, iar după un altul, la RAO. În anul 2003 s-a angajat editor la Humanitas.

Din noiembrie 2008, Radu Paraschivescu vorbește la RFI România în cadrul emisiunii «După vorbă, după sport».

Din 2014 până în 2019, a prezentat două emisiuni la postul de televiziune Digi 24, Dă-te la o carte și Pastila de limbă.

Articolul precedentPolițist din Brașov, prins cu o mită de 700 de lei
Articolul următorUcraina se pregătește de război. Consiliul de Securitate a decis instituirea stării de urgență și recrutarea rezerviștilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time