Robert Sighiartău (Facebook)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău cere Executivului să elimine toate restricțiile, precizând că e nevoie de o revenire la normalitate, după doi ani grei de pandemie.

„Trebuie anulate restricțiile impuse din cauza pandemiei. Și asta cât de curând posibil. România a depășit momentele critice. La fel și Europa”, a spus Sighiartău.

De asemenea, politicianul a dat exemplu țările din Vest, care au renunțat la măsurile impuse din cauza Covid-19 și au revenit la normalitate.

Alexandru Rafila a anunțat că restricțiile vor fi ridicare treptat pentru a nu risca o creștere a numărului de cazuri de coronavirus

Totodată, Robert Sighiartău e de părere că pandemia se apropie de final, iar responsabilitatea de a purta mască sau nu revine fiecărui român în parte.

„Deja mai multe țări au renunțat la măsurile restrictive și reintră în normalitate. Pandemia se va sfârși, spun tot mai mulți specialiști. Responsabilitatea trebuie să fie una individuală (cine mai vrea să poarte mască, să poarte”, a mai scris Sighiartău.

De asemenea, liberalul a declarat că Executivul trebuie să aibă în vedere că multe domenii de activitate au avut de suferit din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, motiv pentru care e nevoie de o revenire la normalitate în cel mai scurt timp.

„Prioritatea nr. 1 trebuie să fie susținerea celor care aduc bani la bugetul statului. Viata pentru economie”, a concluzionat Sighiartău.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a declarat că s-a intrat pe o linie descendentă în ceea ce privește valul cinci al pandemiei. Oficialul a anunțat că a avut mai multe discuții cu ministrul Sănătății Alexandru Rafila referitoare la ridicare restricțiilor impuse.

„Am discutat cu domnul Rafila, urmând că în perioada următoare, ținând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației. (…) există speranța ca în perioada următoare această tendință să fie descrescătoare, ceea ce poate genera un alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere”, a spus șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă: În cursul lunii martie vor urma o serie de noi relaxări

Articolul precedentReducerea accizei la carburant a fost amânată. Cîțu, critici la adresa ministrului Finanțelor
Articolul următorCuba intervine în conflictul dintre Rusia și Ucraina și pledează pentru o soluție diplomatică
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.