Licitaţia pentru proiectarea spitalului regional Cluj va fi finalizată în această săptămână

Semnarea contractului pentru proiectarea unității medicale ar putea avea loc în martie

Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj se află în atenția Ministerului Sănătății. Oficialii ministerului au comunicat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj va fi finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni. Semnarea contractului ar putea avea loc în martie, dacă nu vor fi depuse contestaţii.
Proiectul construirii Spitalului Regional de Urgență a fost lansat în 2004.

Spitalul va fi construit în zona Florești, strada Avram Iancu, la 10 km de centrul municipiului Cluj-Napoca, iar în cadrul unității medicale se vor desfăşura şi activităţi didactice.
Terenul pe care va fi construit spitalul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012.

Valoarea proiectului de construcţie este de 540 de milioane de euro

„Avem studiul de fezabilitate aprobat, inclusiv acordul de mediu, proiectul fiind fazat în două etape. Acum ne aflăm în faza finală a licitaţiei pentru proiectare şi sperăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie selectat câştigătorul proiectării, iar dacă nu sunt contestaţii, să semnăm contractul în luna martie. La licitaţia de proiectare s-au înscris opt consorţii internaţionale cu un total de peste 50 de firme. Proiectarea va dura 12 luni”, a declarat managerul de proiect, Cristina Gafton, reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea o suprafaţă de peste 150.000 metri pătrați. Clădirea va avea şapte etaje, dintre care două subterane. Vor fi 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi 12 paturi spitalizare de zi pentru specialităţile chirurgicale. De asemenea, noul spital regional va avea 849 de paturi, dintre care 81 de ATI, şi va fi dotat cu un heliport. Unitatea spitalicească va dispune şi de o secție pentru mari arşi care va avea un număr de 12 paturi. De asemenea, vor mai fi amenajate aproape 1.400 de locuri de parcare, dintre care 456 vor fi subterane.

Cristina Gafton a mai explicat că finanţarea acestui proiect este asigurată prin intermediul Programului Operaţional Regional. Potrivit oficialului Ministerului Sănătăţii, noul spital ar urma să fie funcţional în luna martie 2027.

Valoarea totală a întregului proiect de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă este de 540 de milioane de euro.

Ghinea și Rafila se luptă-n replici acide, în timp ce banii din PNRR pentru spitale se îndepărtează

Articolul precedentAlertă cu bombă la sediul Europa FM
Articolul următorRareș Bogdan îl compară pe Putin cu Hitler