Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat, la RFI, că sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a pregătit urmăresc izolarea Rusiei din punct de vedere economic, afirmând că doar așa se poate opri „acest tăvălug extrem de periculos revizionist.”

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a mai declarat că Occidentul are de gând scoaterea din sistemul bancar internațional a tuturor tranzacțiilor venite dinspre Rusia dacă Putin nu va accepta calea diplomatică în rezolvarea crizei din Est.

„Este un joc la care este testată inclusiv funcționarea și reacția atât a NATO, cât și a UE, este un test pe care dacă cele 27 de state din UE, de asemenea NATO și SUA îl trec cu brio, vom fi mult mai puternici. Se așteaptă ca sancțiunile să meargă până la (…) blocarea conturilor nu doar a unor oligarhi, inclusiv din Belarus, ci a tuturor proprietăților și conturilor cetățenilor ruși în afara Rusiei”, a spus Rareș Bogdan.

„Putin a depășit orice limită a raționalului”

Totodată, eurodeputatul a susținut că agresiunea președintelui rus seamănă cu agresiunea lui Hitler la adresa Poloniei, actul care a declanșat al Doilea Război Mondial.

Liberalul e de părere că Occidentul este în situația în care trebuie să dovedească faptul că NATO și UE sunt eficiente și nu sunt ținute „în șah de un individ care a depășit orice limită a raționalului.”

Reamintim că Occidentul a anunțat primele sancțiuni la adresa Rusiei, după ce Moscova a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, iar președintele Vladimir Putin a trimis trupe armate de menținere a păcii în cele două zone.

Miercuri, 23 februarie, o coloană de tancuri a fost filmată în timp ce se îndreapta spre Mariupol, unul dintre principalele porturi din Ucraina de la Marea Azov. Tancurile poartă steagurile regiunilor separatiste din Donbas, iar până la această oră, imaginile cu coloana de tancuri publicate pe rețelele sociale nu au fost confirmate oficial.

Orașul-port, cu aprope 500.000 de locuitori, a fost controlat pentru o perioadă scurtă de timp de către separatiștii proruși în 2014.

Oficialii ucraineni au făcut apel la Occident pentru a mări presiunea asupra lui Putin pentru a opri „agresiunile viitoare”.

Marcel Ciolacu: „Nu cred că domnul Rareș Bogdan e un subiect pentru coaliție”

Articolul precedentLicitaţia pentru proiectarea spitalului regional Cluj va fi finalizată în această săptămână
Articolul următorGeorge Simion nu se dezminte: săptămâna și gafa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.