Marcel Ciolacu: „Nu cred că domnul Rareș Bogdan e un subiect pentru coaliție”

Liderul PSD a cerut de urgență o ședință după declarațiile europarlamentarului cu privire la funcționarea coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat înainte de începerea ședinței de guvernare că așteaptă din partea ministrului Virgil Popescu draftul ordonanței de urgență pe Energie. De asemenea, liderul social-democrat a vorbit și despre declarațiile lui Rareș Bogdan, care a precizat că noua coaliție se va destrămâna într-un an.

„În primul rând, am crezut că vorbim lucruri serioase astăzi. Nu cred că domnul Rareș Bogdan e un subiect pentru coaliție. A transmis că această coaliție va dura un an de zile și am cerut partidelor din coaliție să vedem de unde sunt aceste discuții. Astăzi, la 15:30, în format online, o să lămurim aceste lucruri”, a declarat președintele PSD.

Ciolacu: „Aderarea României la spațiul Schengen este o prioritate”

Totodată, Marcel Ciolacu a menționat faptul că România are nevoie de acest Guvern PNL-PSD-UDMR, nu de „certuri și divergențe”. Mai mult, el a mai precizat că rolul coaliției este de a comunica în așa fel încât românii să aibă din nou încredere în Executiv.

De asemenea, pe un ton ironic, liderul PSD a spus că îi va cere ministrului Rafila să își ceară scuze pentru că nu mai sunt 500 de decese pe zi, acesta făcând referire la reproșurile pe care Florin Cîțu le-a adus ministrului Sănătății.

Tot joi, 20 ianuarie, Ciolacu a avut o întâlnire cu Laurence Auer, ambasadorul Franței la București. Acesta i-a transmis că își dorește ca țara noastră să adere la spațiul Shengen în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

„I-am transmis doamnei Ambasador că, în virtutea relațiilor bilaterale foarte bune, cu legături istorice, culturale și de prietenie profunde, consolidate prin parteneriatul strategic franco-român să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE”, a transmis Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a salutat intenția președintelui Macron de a trimite trupe în România, în contextul demersurilor NATO de asigurare a protecției frontierei de Est a Alianței Nord-Atlantice.

Reamintim că europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat pentru Digi24 că social democrații trebuie să îi respecte pe liberali, să înțeleagă că Guvernul poate să funcționeze doar dacă toți, „umăr la umăr”, trag în aceeași direcție.

„Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile”, a precizat prim-vicepreședintele PNL .

Ciolacu: „PSD nu răspunde de trecut”

Articolul precedentIordanul – acest nou râu românesc din Iordania
Articolul următorTitus Corlățean, fost ministru de Externe, susține că România este protejată în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.