Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat rapid și cere „de urgență” o ședință a coaliției, după afirmațiile făcute de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care este nemulțumit de relația cu social democrații, și care consideră că „nu merge ca unul să fie șmecher și celălalt să deconteze costurile”. De altfel, Florin Cîțu le-a transmis acestora să vrea mai mult „fair-play”, în special pe partea de comunicare publică, subliniind că „nu suntem în campanie electorală”, dar și că această coaliție „este un compromis”.

„Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni”, a scris Marcel Ciolacu, „Trebuie să ne respecte”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat la Interviurile Digi24.ro că „PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile”.

În opinia sa, un alt subiect important pentru români, criza energetică, a avut parte de o poziție a social democraților care l-a deranjat pe Rareș Bogdan. „Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD, trebuie să câștige românii. Ce trebuie să înțeleagă PSD, le-am spus-o și direct, este că în această construcție pe care am făcut-o fără să ne iubim, dar din interes național pentru această țară (…) nu există câștigători și învinși. Putem fi doar împreună câștigători sau învinși pentru că altfel veți vedea retorica AUR care câștigă din influență și cum partidele mainstream, PNL și PSD pot pierde major”, a declarat Rareș Bogdan.
Reamintim că potrivit protocolului încheiat de PNL și PSD, cu o guvernare „rotativă”, Executivul este condus de un premier liberal până în mai 2023, urmând ca după această perioadă să vină la Palatul Victoria un premier social democrat.

Cîțu, nemulțumit de relația cu PSD. „Nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis”

Articolul precedentGreva spontană de la STB paralizează transportul public de suprafață
Articolul următorCristian Diaconescu: „Aceasta nu e guvernare, e un tip de spoială”