Cîțu, nemulțumit de relația cu PSD. „Nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis”

Până în 2024, coaliția este „forțată” să funcționeze

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat nemulțumit de relația cu PSD, unul dintre partenerii de coaliție, și cere mai mult „fair-play” din partea social democraților, în special pe partea de comunicare publică. De altfel, Cîțu a reamintit, la Digi 24, că această coaliție este un compromis, dar se așteaptă ca toate măsurile să fie discutate în coaliție, iar mesajele să nu mai fie „aruncate” în spațiul public.

„În acest moment este vorba despre modul în care comunicăm. Măsurile pe care le luăm aș prefera să le discutăm întâi în coaliție și apoi să ieșim cu ele în spațiul public. Pentru că e foarte ușor să scriu și eu pe Facebook că propun să creștem pensiile cu 60% și salariile cu 80% și bineînțeles că nu se poate, iar apoi să spun că nu vrea partenerul de coaliție. Aș vrea mai mult fair-play, să vorbim în coaliție, nu să aruncăm mesaje în spațiul public, pe surse sau prin comunicatori. Nu suntem în alegeri, nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis, așa că mă așteptam să fie fair-play”, a spus președintele PNL.

De altfel, Cîțu a precizat că lucrul care i se reproșează în interiorul partidului său este tocmai legat de comunicarea publică, acesta fiind chiar cel ce a cerut miniștrilor săi să nu iasă cu declarații publice controversare, în scopul menținerii stabilității coaliției de guvernare.

„Eu sunt cel care le-a spus colegilor mei din Guvern să comunice elegant. Nu vreau o comunicare care să pună în pericol stabilitatea acestei coaliții. Nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliție. De aceea nu vedeți membri din Guvern ai PNL să iasă cu declarații de atac, nu-i vedeți să atace președintele Partidului Social Democrat și să nu aibă un dialog cu el, nu-i vedeți să atace pe altcineva. În PNL există acest reproș la adresa mea că am cerut să nu existe niciun fel de atacuri”, a mai spus Florin Cîțu,

Totodată, mai afirmă liderul liberalilor, este important ca PNL să își susțină în continuare măsurile liberale, mai mult, să arate că este „un partener cu care se poate lucra”, precizând în același timp că alegerile sunt abia în 2024, „discutăm atunci, acum nu este momentul să arătăm cu degetul”.

Ludovic Orban: „Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis”

Articolul precedentPremierul britanic, critic la adresa lui Putin: „Nu trebuie să i se permită să rescrie normele internaționale”
Articolul următorPercheziții în Mureș într-un dosar privind înșelăciuni cu tichete de vacanță