Sursa: Captura video

Acțiune de amploare în această dimineață în județul Mureș, unde la această oră au loc percheziții în cadrul unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Potrivit surselor oficiale, ar fi vorba despre o înșelăciune de proporții în legătură cu tichetele de vacanță, prejudiciul estimat, până la acest moment, fiind de aproximativ 1.000.000 de lei.

Acțiunea a demarat cu 24 de percheziții domiciliare, în județul Mureș, puse în executare de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. În același timp, sunt puse în executare și 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri – în 13 județe și municipiul București, la mai multe persoane bănuite de înșelăciune.

Totodată, vor fi puse în executare 9 mandate de aducere și vor fi făcute mai multe audieri. Conform informațiilor de până la acest moment, anchetatorii vor verifica inclusiv activitatea unor operatori de turism, despre care există informații că erau implicați în schemă.

Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, se arată într-un comunicat.

Articolul precedentCîțu, nemulțumit de relația cu PSD. „Nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis”
Articolul următorFirea: „ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producţie, transport, distribuţie a energiei termice”