Sursa foto: Agerpres

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, la reuniunea săptămânală a cabinetului său de miniștri, că nu trebuie să i se permită lui Putin să „rescrie” normele internațioanale. Mai mult, demnitarul a mai spus că Ucraina „trebuie să continue să aspire pentru aderarea la NATO”, în ciuda amenințărilor venite de la Moscova.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernului britanic, Boris Johnson a mai susținut că Rusia duce o „campanie de dezinformare” pentru a „submina vecinul său suveran” Ucraina.

Putin cere oprirea extinderii NATO în Europa de Est

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat că guvernul britanic a început să livreze armatei din Ucraina arme antitanc, pentru a-i „spori capacitatea defensivă”. Mai mult, acesta a declarat în urmă cu o zi că Londra a mobilizat un număr de 100 de persoane pentru a instrui armata ucraineană în utilizarea armelor trimise.

 „Operaţiunea Orbital, misiunea noastră de formare în Ucraina, are un caracter de rutină, implicând aproximativ 100 de persoane, număr ce va fluctua în funcţie de tipul de antrenament desfăşurat”, a mai spus Ben Wallace, relatează adevarul.ro.

Marți, 18 ianuarie, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a invitat din nou Moscova la un dialog cu partenerii din Alianță, pe fondul temerilor privind o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia.

Totodată, Alianța Nord-Atlantică a dat asigurări că exclude o intervenție militară în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că Rusia este așteptată la dialog pentru detensionarea situației de la granițele Ucrainei.

Reamintim că săptămâna trecută au avut loc trei întâlniri a consiliului NATO- Rusia, care au dus doar la o constatare a diferențelor între Aliați și Moscova privind securitatea în Europa.

NATO a cerut, în repetate rânduri, ca Rusia să își retragă trupele desfășurate la granița cu Ucraina, o cerere respinsă de fiecare dată de diplomații de la Kremlin.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că Alianța este cea care invadează Ucraina, precizând că Moscova nu „mai poate accepta acest lucru”. Oficialul rus a făcut referire la activitățile militare pe care Alianța Nord-Atlantică le desfășoară în Europa de Est.

Rusia, despre NATO: „Nu este un porumbel al păcii”. Promisiunea Statelor Unite și extinderea Alianței în Est

Articolul precedentVictor Ponta îi ia apărarea premierului Ciucă: „Să îl lăsăm în pace să facă ceea ce așteptăm toți”
Articolul următorCîțu, nemulțumit de relația cu PSD. „Nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.