Titus Corlățean, fost ministru de Externe, susține că România este protejată în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina

Politicianul român acuză Rusia de manipulare și fake-news.

Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a vorbit despre rolul țării noastre într-un posibil conflict între Rusia și Ucraina. El acuză Kremlinul de manipulare și fake-news, tehnici la care au apelat oficialii ruși de-a lungul timpului.

Mai mult, fostul ministru a mai susținut că prin numeroasele informații false ce invadează spațiul public, Rusia vrea să genereze o stare de slăbiciune din partea Alianței Nord-Atlantice.

(…) „Rusia şi Putin îşi joacă acele cărţi strategice şi încearcă să genereze o stare de slăbiciune din partea occidentală, ceea ce constat că, Slavă Domnului, nu este cazul, şi faptul că există o coordonare serioasă euro-atlantică, acesta este un lucru foarte bun în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”, a precizat Titus Corlățean, relatează Antena3.

Titus Corlățean: „Situația este preocupantă”

Mai mult, politicianul român a mai spus că ceea ce se întâmplă la granițele Ucrainei reprezintă un risc pentru țara noastră, amintind de faptul că  după anexarea Crimeei, distanța dintre armata rusă și granița țării noastre este de 300 de km. Cu toate acestea însă, fostul ministru de Externe a dat asigurări că țara noastră este protejată deoarece suntem în NATO.

„Pentru noi, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, nu se pune problema în termen de riscuri directe, de natură militară şi alte chestiuni. Suntem protejaţi, suntem NATO. Suntem membri ai Alianţei, deci din acest punct de vedere, ceea ce avem de făcut este să mergem în continuare coerenţi cu această prezenţă consolidată militară, pe teritoriul Alianţei, acolo unde este nevoie”, a mai precizat Titus Corlățean, relatează sursa citată.

Reamintim că președintele Statelor Unite, Joe Biden, a afirmat că va spori prezența militară în țara noastră și Polonia dacă Putin decide să invadeze Ucraina. Totodată, Macron a spus că Franța este dispusă să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO.

Iohannis a salutat anunțul făcut de Macron și Biden, precizând că parteneriatul strategic dintre țara noastră și Statele Unite și solidaritatea NATO sunt „foarte puternice.”

De asemenea, premierul României Nicolae Ciucă a salutat „cu căldură această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru Strategic”, se arată într-un mesaj postat pe Twitter.

Citește și: Klaus Iohannis: „Solidaritatea NATO e foarte puternică”

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Nu cred că domnul Rareș Bogdan e un subiect pentru coaliție”
Articolul următorCu campionii la analize: „Am observat la sportivii care consumă substanțe interzise că sunt nervoși, agresivi, cu vocea îngroșată”. Dopajul în sportul din România a fost neconform Codului Mondial
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.