Gabriel Lavrincic, director comercial al companiei Simex, a fost premiat de Comitetul Organizatoric din Rusia „Pobeda”, primind, de asemenea, inclusiv o diplomă semnată de președintele Vladimir Putin, împreună cu o medalie comemorativă „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”, întrucât românul s-a implicat activ în educația patriotică și rezolvarea problemelor social-economice ale veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, contribuind, în egală măsură, la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre România și Rusia. Ceremonia de înmânare a premiului a avut loc pe data de 19 februarie 2021, la Ambasada Federației Ruse din București, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin.

Cine este Gabriel Lavrincic?

Se poate spune că Gabriel Lavrincic este un bun cunoscător al realităţilor economice, sociale şi politice din Rusia unde are la activ un portofoliu amplu de relaţii, pe care le folosește pentru a sublinia importanța menținerii unui climat prietenos între cele două țări (România și Rusia). Cu o experiență de 26 ani în domeniu, acesta militează pentru relansarea relațiilor economice cu piața din Rusia, republicile ex-URSS, China, Africa, Țările Arabe, dar și din America Latină.

Pasiune transmisă din generație în generație

Petru Juca, bunicul lui Gabriel Lavrincic, a luptat în al Doilea Război Mondial, ajungând prizonier în lagărele din Siberia, unde a învățat limba rusă, devenind, peste ani, persoana care i-a inoculat dragostea pentru limba și cultura rusă românului care astăzi duce moștenirea străbunilor mai departe. Juca și-a învățat nepotul limba rusă, fiind convins că, la un moment dat, acest lucru are să-l ajute pe nepotul său – lucru care, de altfel, s-a și întâmplat – chiar dacă nu așa cum a previzionat probabil inițial bunicul acestuia.

În toamna anului 2019, Gabriel Lavrincic era propus consul onorific al Federației Ruse în România.  

Recordul Mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite și trimise în toată istoria omenirii” – 2012

Începuturile rețelelor sociale, definite de un român

Gabriel Lavrincic este, de altfel, unul dintre puținii români care au intrat în Cartea Recordurilor, pentru deținerea, conform oficialilor Guinness a unei colecții alcătuite din, nici mai mult, nici mai puțin, 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1991, practică continuată mai apoi prin intermediul poștei electronice. El este singurul om din lume care deține o astfel de colecție de scrisori. O rețea socială (cu scrisori clasice și electronice) construită înainte ca ideea de rețea socială să existe, efectiv, în vocabularul de zi cu zi al omului de rând.

În perioada 1990-1996, fenomenul „rețeaua socială prin scrisori” cuprindea deja evidențe de corespondență cu oameni din Finlanda, Turcia, Mongolia, USA, Olanda, Bulgaria, Polonia, Germania, Danemarca, Marea Britanie.  

Prin această corespondență, Gabriel Lavrincic a promovat România de la vârsta fragedă de 11 ani, în spațiul acum ex-URSS: Chișinău, Kiev până în Moscova, Kaliningrad, Novgorod, Leningrad, Arhangelsk, Vilnius, Minsk, Kazani, Syktyfkar, Grozniy, Mahachkala, Erevan, Tbilisi, Baku, Ashgabad, Tashkent, Dushambe, Bishkek, Sverdlovsk, Siberia, Omsk, Chelyabinsk, Novosibirsk, Barnaul, Abakan, Irkutsk, Magadan, Kamchatka, Vladivostok, Birobidjan, Habarovsk, Nahodka, Kazahstan, ajungând până la Cercul Polar in Peninsula Yamal.

VIAIulia KELT
Articolul precedentAsociația Foștilor Parlamentari cere ca Avocatul Poporului să le apere pensiile
Articolul următorAndreea Verdeș: performanța premiată de Irina Viner, un simbol în gimnastica ritmică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.