Sursa foto: Deutche Welle

Mii de persoane au protestat, duminică, 23 ianuarie, pe străzile din Bruxelles din cauza măsurilor sanitare impuse de către autorități. Organizatorii manifestației, European United, au precizat că săptămâna viitoare vor lansa o petiție prin care cer destituirea guvernului belgian.

În zona pieței Schuman au avut loc mai multe ciocniri între manifestanți și oamenii legii, relatează La Libre. De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut zeci de videoclipuri cum protestatarii sparg geamurile de la intrarea în birourile Comisiei Europene.

Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă

Din cauza confruntărilor violente, polițiștii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe protestatarii adunați. Aceștia au strigat, ca de fiecare dată, „Libertate”, „Nu certificatului rușinii” și „Pandemie falsă, dictatură adevărată.” Majoritatea celor prezenți la protest nu au purtat mască de protecție, dar și-au ascuns chipurile pentru a nu fi recunoscuți de către oamenii legii.

La începutul lunii ianuarie, sub titulatura „Împreună pentru libertate”, peste 5.000 de oameni au ieșit pe străzile din Bruxelles pentru a protesta împotriva regulilor impuse de guvern privind Covid-19. Și atunci, poliția a fost nevoită să intervină după ce mai mulți protestatari au început să arunce cu obiecte, iar unii au ars brazi de Crăciun.

Manifestanții au protestat față de obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului și față de certificatul Covid. Mai mult, cei prezenți la protest au purtat cu ei pancarte cu diverse mesaje: „Nu dictaturii vaccinurilor”, „Nu vă atingeți de copiii noștri”, făcând referire la decizia autorităților de a autoriza vaccinarea pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Ministrul belgian al Sănătății a declarat în acea perioadă că va organiza o dezbatere cu privire la obligativitatea vaccinării sau introducerea unui permis de vaccinare anti-Covid.

De asemenea, proteste au avut loc în acest weekend și în Franța, unde sute de oameni au participat la manifestații împotriva restricțiilor ce urmează să intre în vigoare de luni.

Astfel, persoanele care doresc să meargă la restaurant, bar sau să folosească mijloacele de transport în comun trebuie să aibă asupra lor certificatul de vaccinare. Este vorba de persoanele care au cel puţin 16 ani.

Protest la Bruxelles împotriva închiderii sălilor de spectacole

Articolul precedentIncendiu în Covasna. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor
Articolul următorMinistrul Alexandru Rafila confirmă ancheta „Ziarului de Investigații”: incendiile din spitale sunt provocate de instalațiile vechi și lipsa monitorizării oxigenului în ATI
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.