Sursa: Facebook

Directorarea executivă a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Argeș, dar și una dintre adjuncții instituției, s-au transformat în inculpate într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Cele două – Mariana Turcescu și Anamaria Alexandra Delureanu – au fost trimise în judecată în legătură cu aranjarea unui concurs, pentru care cele două s-au sprijint astfel încât postul vizat să fie câștigat de cine trebuie.

Potrivit DNA, cele două ar fi colaborat (și) ca membre ale unei comisii de concurs, acuzațiile fiind de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.

Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”, a detaliat DNA.

Dacă luna aceasta ex-ministrul Agriculturii, Ionuț Adrian Chesnoiu, a fost deferit instanței pentru fapte similare, se pare că și în instituțiile din subordine cocursurile pot și sunt aranjate. Acuzațiile aduse directorului și adjunctului APIA Argeș vor fi analizate de Tribunalul Argeș, acolo unde a fost trimis dosarul de corupție.

Articolul precedentO mașină a Autorității pentru Digitalizarea României, oprită la graniță, deoarece figura ca furată din Italia
Articolul următorFost consilier în Ministerul Sănătății, condamnat pentru corupție