Sursa: Facebook

O vizită de lucru a oficialilor Autorității pentru Digitalizarea României în Republica Moldova a început cu stângul, după ce mașina cu care se deplasau demnitarii le-a ridicat semne de întrebare polițiștilor de la graniță.

Mașina figura ca fiind furată, aspect confirmat la Antena 3 de Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR, autoritățile de peste Prut luând decizia de a o indisponibiliza.

Președintele ADR a explicat pentru sursa citată că autoturismul a avut mai mulți proprietari până să ajungă în posesia Autorității, și că niciodată nu a ridicat suspiciuni. A fost nevoie de o vizită în Republica Moldova pentru a afla că mașina figura la Interpol ca fiind furată.

La graniţă ne-am confruntat cu o situaţie neplăcută. Una din cele două mașini a fost verificată şi am primit informarea că există o alertă pe această maşină.

Autoturismul în cauză a trecut în patrimoniul ADR încă din 2020, de la înființarea acestei instituţii, ca urmare a preluării patrimoniului instituţiilor anterioare. Există documente în sensul ăsta, pe bază de proces verbal. Această maşină a trecut pe la patru instituții publice. (…)

Ni s-a permis accesul mai departe pe teritoriul Republicii Moldova, cu observaţia că în momentul în care vor veni informări suplimentare voi fi notificat pentru acest fapt. Maşina am predat-o, imediat ce am primit notificarea Consulatului României în Republica Moldova, la structurile abilitate de acolo.

Procedura de predare, până la clarificare, s-a întâmplat la finalul vizitei în Republica Moldova. A fost o problemă, s-a confirmat că există o alertă şi trebuie verificat cu statul de origine al acestei maşini – Italia” a spus președintele ADR pentru sursa citată.

Vizita în Republica Moldova a fost anunțată săptămâna trecută. Potrivit ADR, delegația condusă de ministrul Sebastian Burduja a fost realizată la invitația vicepremierului pentru digitalizare al Moldovei, Iurie Țurcanu. „ADR a fost reprezentată de președintele Dragoș-Cristian VLAD, vicepreședintele Dragos Tohanean și directorul general al Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, Ana Maria Busoniu”, se arată în postarea de pe Facebook.

Articolul precedentMinore obligate să se prostitueze de o rețea de traficanți; una dintre victime, prizonieră împreună cu fiul său
Articolul următorDirectoarea APIA Argeș, judecată pentru corupție, în legătură cu măsluirea unui concurs