Sursa: Facebook

Dan Barna, vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat că proiectul bugetului de stat este inechitabil și reprezintă o discriminare. Mai mult, partidul condus de Cioloș ia în calcul atacarea la Curtea Constituțională a proiectului bugetului de stat.

Barna  susține că primăriile care au primari USR nu au primit bani pentru anul viitor. „(…)Este o discriminare faptul că primăriile şi UAT-urile cu primari USR nu au alocări în proiectul bugetului pentru anul care urmează. Purtăm aceste discuţii şi sperăm să ieşim la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR pe acest criteriu”, a explicat Barna, relatează Agerpres.

Dan Barna: „Primăriile USR au primit zero fonduri”

De asemenea, fostul lider USR a precizat că mai mulți colegi din partid au prezentat amendamente pe tema împărțirii sumelor pe sectoarele municipiului București.

„Avem o modificare a formulei de la 1.150 de lei pe cap de locuitor, aşa cum era la începutul anului trecut, în bugetul anterior, la 1.500 lei, propunerea de buget, ceea ce debalansează mult, nişte zeci bune de milioane de lei de la Sectorul 1 la sectorul domnului Negoiţă. Este evident o manevră de mulare a resurselor către primarii coaliţiei”, e de părere Dan Barna.

Vicepreședintele USR a mai susținut că bugetul de stat trebuie să fie pentru toți românii. Dan Barna e de părere că legea bugetului de stat reprezintă o „problemă de neconstituţionalitate”, pe care partidul USR o va ataca la Curtea Constituțională.

Mai mult, potrivit acestuia, nealocarea de fonduri primăriilor USR reprezintă o „nedreptate” pentru cetățeni.

„Nu este o chestiune de poziţionare politică alocarea de resurse pentru dezvoltare, este o chestiune de dezvoltare a statului român şi Guvernul are obligaţia ca toate UAT-urile să aibă resurse şi şansa pentru dezvoltare”, a completat Dan Barna, vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR).

Reamintim că proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022 a fost aprobat de comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe. Astfel s-au înregistrat 22 de voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă.” Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Cîțu: „Premierul îşi asumă acest buget şi vom vedea după aceea”

Articolul precedentCriza lipsei de șoferi: ”Angajez șoferi de camion, 5 zile de muncă, 3.000 euro net. Nu îi găsesc”
Articolul următorOrban: „Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.