Sursa foto: L’Economia
Sursa foto: L’Economia

Șoferii de camion sunt din ce în ce mai căutați, atât în România, cât și în multiple state europene.

Un patron din Italia a postat un anunț disperat în care precizează că statul se confruntă cu o reală criză în ceea ce privește lipsa șoferilor de camion.

Deși Gerardo Napoli declară că nu și-a pierdut speranța, lipsa de personal devine din ce în ce mai acută, periclitând afacerile.

Bărbatul continuă să rămână optimist, declarând că este în stare să ofere suma de 3.000 euro pentru doar 5 zile de muncă. Gerardo este directorul unei companii de logistică, Napolitrans. 

Patron italian: ”Angajez șoferi de camion, 5 zile de muncă, 3.000 euro net. Nu îi găsesc”

Deși Italia rămâne o țară dezvoltată, pandemia a accentuat și continuă să accentueze criza șoferilor din peninsulă. Acesta este motivul pentru care multiple afaceri rămân blocate, neavând cine să se ocupe de livrări.

Am nevoie de 60 de șoferi de camion. Le fac contract de logistică, totul în ordine, banii în acte. Trebuie doar să vină. Nouă ore pe zi timp de 5 zile, trei mii de euro net pe lună”.
Aceasta este declarația lui Gerardo Napoli, în vârstă de 49 de ani, din provincia Salerno, arată L’Economia.

Tot mai multe afaceri rămân blocate din cauza lipsei de personal calificat

Compania mea livrează alimente marilor comercianți cu amănuntul. Am ajuns la 80 de milioane de cifra de afaceri, dar am putea face mai mult. Cifra noastră de afaceri este limitată de lipsa de personal”, spune directorul.

Întrebat cum justifică lipsa de personal, patronul italian a precizat că, pentru a fi șofer de camion, ai nevoie de permis de conducere E.

Pentru a-l obține ai nevoie de aproximativ șase mii de euro și șase luni de studii. Prin urmare, nu toată lumea are perseverența, și nici banii.

Articolul precedentDirectorul general adjunct al APIA, reținut pentru luare de mită
Articolul următorUSR amenință că va ataca la CCR proiectul bugetului de stat pe 2022
Jurnalist full-time / Pesimist part-time