Sursa foto: Romania Liberă

Bogdan Dumitru Dumitrașcu, directorul general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), a fost reținut de procurorii DNA Constanța pentru 24 de ore. El este acuzat că ar fi pretins de la o persoană 2 mii de euro pentru a o angaja pe fiica acestuia în cadrul APIA- Structura Centrală.

De asemenea, după angajare, ea urma să fie transferată la o agenție județeană, pentru a fi mai aproape de domiciliu. „Inculpatul ar  mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare”, au transmis cei de la DNA.

Numărul doi din APIA a fost reținut pentru 24 de ore

În urmă cu o zi, Dumitrașcu ar fi primit prima tranșă, în valoare de 1.000 de euro, iar atunci procurorii au organizat flagrantul. El urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Inculpatului Bogdan Dumitrașcu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 22 decembrie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile”, precizează DNA în comunicat.

Bogdan Dumitru Dumitrașcu, conform CV-ului său postat pe site-ul instituției, a fost șef serviciu la Serviciul Securitate internă și arhivă din cadrul aparatului central APIA, iar timp de șapte ani, în perioada 2010-2017, a fost director executiv adjunct la Centrul Judeţean APIA Călărași.

Din 1 septembrie 2020, Dumitrașcu ocupă funcția de director general adjunct al APIA. Conform ziarului Libertatea, el și familia sa au trăit timp de patru ani cu doar 20 de lei pe zi, conform declarației de avere. Mai mult, chiar dacă era membru al Partidului Național Liberal (PNL), i s-a remarcat ascensiunea sa profesională în perioada când Liviu Dragnea era președintele Partidului Social Democrat (PSD).

Directorul general adjunct a terminat o facultate privată și provine din județul Vâlcea. De asemenea, el a fost administrator al unei firme care are doar un singur bilanț depus.

Consilieri APIA Arad, pedepse cu suspendare pentru mită. Li s-a interzis să mai ocupe posturile din cadrul instituției

Articolul precedentBucurești: Stație verde pentru reciclare, în valoare de 100.000 de euro
Articolul următorCriza lipsei de șoferi: ”Angajez șoferi de camion, 5 zile de muncă, 3.000 euro net. Nu îi găsesc”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.