Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

O nouă staţie verde pentru reciclarea de PET-uri, sticle, doze de aluminiu şi deşeuri electrice şi electrocasnice a fost pusă în funcțiune, în Capitală.

Noua staţie este rezultatul parteneriatului dintre Cora şi două companii cunoscute din zona programelor pentru protejarea mediului, Fepra şi Envipco.

Investiţia inaugurată se cifrează la 100.000 de euro și a fost pusă în funcțiune într-un hipermarket din Bucureşti

Conform declarațiilor obținute de la ministerul Mediului, stația verde a costat la 100.000 de euro.

Vii la cumpărături şi înainte să intri în magazin treci pe la staţia verde, aflată în parcare, unde poţi introduce în dispozitiv PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticlă. Este posibilă şi reciclarea echipamentelor electrice electrocasnice şi a bateriilor. La final este eliberat un tichet valoric care poate fi folosit la cumpărături în toate hipermarketurile Cora. Procesul este la început, dar lumea începe să vină să recicleze, ceea ce este îmbucurător”, spune reprezentantul hipermarketului.

De asemenea, acesta a adăugat că hipermarketul a lansat un proces de educare a angajaţilor şi, ca parte din el, aceştia îşi aduc la reciclat propriile deşeuri.

În plus, pentru populaţie este relevantă recompensa, aceasta reprezentând un avantaj. Cu toate acestea reprezentantul hipermarketului speră ca, în timp, reciclarea să devină un obicei.

Recompensa ”verde” primită pentru fiecare deşeu reciclat este de 5 bani. În cazul echipamentelor electrice, prețul este de 40 de bani/kg

Staţia se diferenţiază de alte soluţii existente pe piaţă. Investiția face posibilă şi reciclarea echipamentelor electrice uzate (aragaz, uscător de păr, fier de călcat etc.).

Pe viitor, stația va include şi alte fluxuri precum deşeuri textile sau ambalaje reutilizabile, arată Radio Eco Natura.

Deşeurile se predau unui centru autorizat de colectare, de la care sunt direcţionate către fabrici specializate, unde sunt supuse procesului de reciclare.

Articolul precedentIon Iliescu consideră România, „un proiect al tuturor, pentru toți”
Articolul următorDirectorul general adjunct al APIA, reținut pentru luare de mită
Jurnalist full-time / Pesimist part-time