Cîțu: „Premierul îşi asumă acest buget şi vom vedea după aceea”

Președintele liberalilor reamintește de compromisul pe care PNL l-a făcut pentru coaliția de guvernare și vrea ca și partea social democrată să își respecte partea de înțelegere

Liderul PNL, Florin Cîțu, a afirmat că trebuie respectat programul de guvernare privind proiectul de buget pentru anul 2022, mai mult, a subliniiat că trebuie să se ajungă la cifra de 7% alocată investițiilor, pe care nu o consideră „un moft”, cu o necesitate, ca în urma acestora să poată fi susținute creșterile din pachetul social.

„Nu este un moft această cifră de 7%, dar este nevoie de aceste investiţii pentru a susţine creşterile de pensii şi salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii. Până la urmă premierul îşi asumă acest buget, să meargă mai departe cu el, să meargă pe varianta asumării răspunderii”, a declarat Florin Cîțu, luni, la Parlament.

Totodată, acesta a mai precizat că urmează să fie luată o decizie în interiorul PNL, cu privire la o posibilă asumare a răspunderii premierului, subliniind că cifra de 7% a fost negociată împreună cu pachetul social, care a fost introdus în buget. „Pentru pachetul social s-au găsit bani. E şi varianta în care premierul îşi asumă acest buget şi vom vedea după aceea”, a mai spus Florin Cîţu

Compromis, dar cu ce costuri

Cîțu a adăugat că PNL a făcut compromisuri în această guvernare, însă unele lucruri sunt doar pe hârtie, cum ar fi creşterea investiţiilor de abia în anul 2023.

„Până la urmă, vă daţi seama că avem nevoie de un buget. Am făcut compromisul de a fi în această guvernare. Vedem cum se poate remedia acest lucru. Pe hârtie poţi să spui multe. Am văzut că investiţiile cresc în 2023. E bizar cum am putut creşte investiţiile an de an şi acum nu mai sunt bani să crească investiţiile. Am spus de la început că nu vreau să intervin pe negocierea între ministere cu premierul.  Am vrut doar să fie respectat programul de guvernare. Din păcate, doar partea liberală a fost respectată în proiectul de buget”, a completat Cîţu.

Ministerele PSD, mai mulți bani de la buget

Articolul precedentGrindeanu: „Trebuie să se aplice planurile de redresare”
Articolul următorÎntre 2007 şi 2019, România a pierdut aproximativ 46.000 hectare de pajişti