Cristian Ghinea (Calea Europeană)

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a demisionat din funcția de vicepreședinte al partidului USR și din cea de membru al Biroului Național, motivând că lucrează la două proiecte cu fonduri europene ,relatează g4media.

De asemenea, Ghinea a precizat că va lansa proiectele împreună cu europarlamentarii Vlad Botoș și Dragoș Pîslaru.

„Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR și apoi imediat a publicității și activității de asistență pentru primari/ consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri”, a scris Ghinea într-un mesaj intern adresat membrilor USR.

Ghinea: „Voi rămâne alături de USR”

În mesajul său, Cristian Ghinea a precizat că va rămâne alături de USR ca membru activ și implicat. „Renunțarea la funcție și revenirea în postura de membru este deci mai degrabă o revenire la o normalitate”, a mai spus fostul ministru al Fondurilor Europene, relatează sursa citată.

De asemenea, demnitarul e de părere că USR reprezintă „forța liberală” care va schimba țara în bine. Ba mai mult, Ghinea consideră că partidul condus de Dacian Cioloș este „armata care organizează reforma.”

„De multe ori ni s-a prorocit sfârșitul și de fiecare dată am contrazis casandrele. Sunt optimist pentru 2022 și, mai ales, pentru 2024. Dar, evident, depinde de noi toți”, e de părere fostul ministru. Totodată, el a anunțat că în scurt timp va termina de scris cartea la care lucrează, despre liberalismul „așa cum ar trebui să fie aplicat zi de zi.”

De asemenea, fostul ministru al Fondurilor Europene a precizat că va face tot ce îi stă în putere pentru ca PNRR să devină realitate.

„Voi face tot ce pot pentru ca PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă și căi ferate, miile de școli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătrați de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Și zecile de reforme care pot schimba România”, a concluzionat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Reamintim că Cristian Ghinea a fost ministrul care a negociat PNRR cu Comisia Europeană.

Cristian Ghinea, despre evenimentele zilei: „Au venit băieții care știu să guverneze, Tanțo! Scenariul Vadim pentru 2024”

Articolul precedentOrban: „Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor”
Articolul următorAr putea fi AUR scos în afara legii?
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.