Captură video: Facebook/World Wildlife Fund
Captură video: Facebook/World Wildlife Fund

Motivele pentru care urșii coboară în oraș sunt multiple: distrugerea habitatului, absența gardurilor electrice, dar și iresponsabilitatea unor oamenii care îi hrănesc cu resturi de mâncare, cu scopul de a se apropia și de a se fotografia alături de ei.

Membrii World Wildlife Fund din România strâng fonduri pentru implementarea soluţiei pilot de la Băile Tușnad: siguranţă pentru oameni – protecţie pentru urși

De ce vin urșii în oraș? Pentru că am construit din ce în ce mai aproape de habitatul lor. Pentru că lăsăm resturi de mâncare la întâmplare, sau chiar mai rău, le lăsăm uneori cu gândul că urșii vor veni și noi vom avea o super-poză de distribuit pe rețele”, au transmis reprezentanții WWF din România, prin intermediul unui text postat pe contul de socializare.

Urșii pot conviețui cu oameni, cu condiția să existe un echilibru

Organizația World Wildlife Fund din România a precizat că luna noiembrie este o lună dedicată urșilor. De asemenea, fiecare din noi poate contribui la restabilirea echilibrului.

Este ceea ce își propune proiectul-pilot de la Băile Tușnad. Oamenii pot conviețui pașnic și în siguranță cu urșii, dacă ne implicăm responsabil”, au adăugat membrii organizației pentru protecția mediului.

Propunerile Organizației World Wildlife Fund din România

  • Instalarea și consolidarea de garduri electrice, care vor ţine urșii la distanţă de zonele locuite;
  • Amplasarea de pubele de gunoi, special concepute pentru a nu fi o atracţie pentru urs;
  • Monitorizarea urșilor care apar în zonă și care riscă să devină habituaţi, adică obișnuiţi cu prezenţa omului;
  • Educarea localnicilor, a turiștilor, a copiilor și a adulților, pentru a-și însuși un comportament adecvat zonelor de prezenţă a ursului.
Articolul precedentAna Predescu, deputat de Brașov, susține Grupul pentru Drepturile Femeilor
Articolul următorMaia Sandu a fost prezentă la Paris, unde a discutat cu președintele Franței: ”Mulțumim pentru prietenie. Vom munci pentru a o consolida”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time