Sursă foto: Facebook/Maia Sandu
Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu a efectuat o vizită în Paris, ocazie cu care a purtat un dialog cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Cei doi oficiali au discutat despre relațiile pe care Republica Moldova le are cu Franța, despre sprijinul bugetar, domeniul energetic, dar și despre programul de împădurire a țării.

Maia Sandu a fost prezentă la Paris, în cadrul cele de-a treia conferințe a Platformei de Sprijin pentru Moldova

Această inițiativă, lansată de Franța împreună cu România și Germania, este un umăr puternic, pe care îl simțim într-o perioadă extrem de complicată pentru țara noastră, și dovada faptului că nu suntem singuri”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Maia Sandu: ”Dialogul permanent cu Franța ne ajută sa găsim soluții pentru a asigura securitatea energetică, a combate corupția și a restitui bunurile furate de la stat”

Potrivit declarațiilor oferite de președintele Republicii Moldova, Emmanuel Macron a reușit să transforme relația moldo-franceză în prioritate, implicându-se activ la consolidarea relațiilor dintre cele două state.

Maia Sandu a reamintit, cu ocazia acestei vizite, și despre procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Noi suntem recunoscători pentru încredere și pentru susținerea acordată țării noastre, în ultimul un an și jumătate, de Republica Franceză. Țin să menționez, aici, sprijinul bugetar de 75 de milioane de euro; asistența tehnică în domeniul energetic și pentru modernizarea căii ferate; susținerea micro-finanțării și a programului de împădurire a țării. Și tot Franța, care în prima jumătate a acestui an a deținut Președinția Uniunii Europene, ne-a fost un aliat puternic în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE”, a transmis președintele Republicii Moldova.

Articolul precedentUrșii nu ar coborî în orașe dacă autoritățile și populația s-ar implica mai mult
Articolul următorPonta, despre Nicușor Dan: ”Este un “impotent” politic și administrativ”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time