Captură video/Kanal D
Captură video/Kanal D

În urma unei verificări a Corpului de Control ce a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022, Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA pentru mai multe nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal.

Conform primarului, este vorba despre acordarea de prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani.

Nicușor Dan: ”O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată, în mai multe tranșe, de directorul general al CSM Gabriela Szabo, tot sub formă de primă”

Victor Ponta a reacționat astăzi, 22 noiembrie, la aceste acuzații formulate de Primarul general al Capitalei, lăudând talentul sportiv al Gabrielei Szabo.

Cu toate acestea, în ciuda odelor pentru Szabo, Ponta nu a adus argumente care să demontreze nevinovăția sportivei.

Un “impotent” politic și administrativ a decis să arunce cu mizerii și dosare într-o femeie care, prin muncă și talentul propriu, a avut performanțe mondiale cu care toți ne-am lăudat! Gabriela Szabo a dus drapelul României la toate marile competiții din Lume și ne-a adus atâtea medalii de aur la care acum nici nu mai putem să visam. Ne-a făcut să ne mândrim în fața tuturor. A inspirat milioane de copii să facă sport. A rămas să trăiască și să muncească în România când cele mai bogate țări ale lumii i-au oferit de mii de ori mai mulți bani, condiții și respect decât noi”, a acuzat fostul premier.

Primarul general al Capitalei sesizează DNA pentru prime ilegale la CSM București. Gabriela Szabo se află printre beneficiari

Victor Ponta a reamintit despre perioada în care Gabriela Szabo a fost Ministrul Sportului, dar și de faptul că aceasta a apărat mai mulți sportivi de renume, ca Simona Halep.

A găsit Nicușor Dan pe cine să reclame la DNA! Dar este atât de frustrant și dezamăgitor. Pentru că, în România, întotdeauna sunt două măsuri – niciodată obiectivitate și corectitudine”, a conclus liderul PRO România.

Articolul precedentMaia Sandu a fost prezentă la Paris, unde a discutat cu președintele Franței: ”Mulțumim pentru prietenie. Vom munci pentru a o consolida”
Articolul următorElevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la o campanie de donare de sânge
Jurnalist full-time / Pesimist part-time