Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România
Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România

Elevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” au participat la o campanie de donare de sânge, desfășurată în Suceava.

Această campanie a avut loc la infirmeria instituției, sub atenta supraveghere a personalului medical din colegiu, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava.

Anunțul a fost făcut de membrii Ministerului Apărării Naționale din România.

Ministerul Apărării Naționale: ”Donarea de sânge reprezintă o acțiune umanitară care salvează vieți”

Sângele donat o singură dată poate ajuta până la trei persoane. Elevii ștefăniști transmit un mesaj puternic cu acest prilej și îndeamnă populația să doneze, atât pentru binele lor, cât și al persoanelor care au nevoie de sânge”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 22 noiembrie, pe contul de Facebook.

Membrii MApN au explicat că donatorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea fi eligibili.

Prin urmare, toți voluntarii au completat un chestionar unde și-au notat, sub îndrumarea medicilor specialiști, datele personale și istoricul medical, mai apoi fiind examinați în vederea evaluării stării de sănătate.

Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România

Este un act anonim, iar noi am ales să oferim un mic ajutor persoanelor care trec prin momente grele din punct de vedere medical. Astăzi a fost ziua în care am donat sânge pentru viață. Un strop de sânge, o șansă la viață”, a transmis elevii sergent Ana Lazăr și sergent Teodora Trohănel.

MApN: ”Fii erou și salvează o viață! Ștefăniștii se implică periodic în activități umanitare și sociale, astfel că și la această campanie au spus DA!”

Elevii care au participat pentru prima dată la această acțiune au aflat de beneficiile aduse organismului prin donarea de sânge:

  • împrospătarea sângelui;
  • întărirea sistemului imunitar;
  • diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer;
  • reglarea nivelului de fier din sânge;
  • beneficiile aduse ficatului prin reglarea nivelului mărit de trigliceride și a colesterolului.
Articolul precedentPonta, despre Nicușor Dan: ”Este un “impotent” politic și administrativ”
Articolul următorA fost adoptat un proiect de lege pentru alimentația sănătoasă în școli. Șoșoacă a fost singura care s-a abținut
Jurnalist full-time / Pesimist part-time