Captură video: Youtube/Kanal D/ Diana Șoșoacă
Captură video: Youtube/Kanal D/ Diana Șoșoacă

Un proiect de lege, inițat de deputatul REPER Cătălin Teniță, a fost adoptat ieri, 21 noiembrie, cu 119 voturi din 120.

Este vorba despre modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru Școli al Uniunii Europene (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională.

Proiectul de lege aduce îmbunătățiri de substanță, astfel încât Cornul și Laptele să devină un Mic Dejun Sănătos

Programul vine în sprijinul a peste 300.000 de copii malnutriți, ce provin din medii vulnerabile, defavorizate.

Deputatul a explicat că, în termenii actuali, un copil primește constant, în fiecare zi de școală, doar cornul, pe când laptele și produsele lactate se oferă doar câte trei porții pe săptămână, iar fructe și legume doar de două ori pe săptămână.

Totodată, cornul nu este mereu proaspăt, iar produsele oferite nu sunt diversificate și nu acoperă suficient din necesarul zilnic de elemente nutritive necesare unui copil.

Sursa foto: Facebook/ Cătălin Teniţă

Șoșoacă a fost singurul politician care s-a abținut de la a vota legea pentru un mic dejun sănătos

Colegii senatori votează proiectul în unanimitate în comisia de raport (Educație) iar apoi cvasi-unanimitate la plen. 119 voturi pentru. 1 vot de abținere. De la cine credeți că a venit acea abținere? O cafea primului care ghicește. Update: Șosoacă, frățioare!”, a transmis Teniță, prin intermediul unui text publicat astăzi, 22 noiembrie, pe contul de Facebook.

Inițiatorul proiectului le-a mulțumit tuturor parlamentarilor care au votat pentru acest proiect, indiferent de partid

Deputatul REPER, inițiatorul acestui proiect, le-a mulțumit tuturor colegilor de la Senat de la toate partidele, precizând că aceștia s-au preocupat cu seriozitate și au înțeles această necesitate pentru copiii României.

Un prim pas este această îmbunătățire a unui program de alimentație școlară esențial în minima bunăstare a multor copii. Mergem mai departe la Camera Deputaților, cu speranță!”, a declarat deputatul inițiator al proiectului, Cătălin Teniță.

Articolul precedentElevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la o campanie de donare de sânge
Articolul următorBulevardul Drumul Taberei din București va fi reabilitat peisagistic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time