Sursă foto: Facebook/MApN
Sursă foto: Facebook/MApN

Elevii Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au venit în sprijinul bolnavilor care au nevoie de transfuzii de sânge.

Începând de vineri, timp de o săptămână, la nivelul colegiului militar se va desfășura, cu sprijinul Centrului de Tranfuzie Sanguină Alba, o nouă campanie de donare de sânge.

 Zeci de elevi s-au oferit voluntari în acest demers umanitar și au donat sânge

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale din România au precizat că, prin gestul lor simplu dar de mare noblețe și responsabilitate, elevii doresc să ofere o șansă la viață celor aflați în suferință și în același timp, speră ca prin puterea exemplului personal să inspire și să mobilizeze cât mai multe persoane să doneze sânge.

Mi-am dorit de foarte mult timp să fiu voluntar pentru a dona sânge și cu prima ocazie am fost fericită să particip alături de colegii mei. M-am simțit foarte bine, chiar dacă la început am avut puține emoții, cum este și normal, fiind prima oară când donez. Totul s-a desfășurat în condiții foarte bune, atmosfera a fost foarte plăcută și primitoare” a spus eleva sergent Lorena Comănese.

Sursă foto: Facebook/MApN

”A fost pentru prima dată când am donat, o experiență unică și cu siguranță voi mai face acest gest umanitar ori de câte ori voi putea”

Mă bucur că am avut ocazia și că am putut să donez sânge pentru a ajuta persoanele care au nevoie de tranfuzii. A fost pentru prima dată când am donat, o experiență unică și cu siguranță voi mai face acest gest umanitar ori de câte ori voi putea. Îi îndemn pe toți cei care au posibilitatea să doneze sânge să o facă și ei, fără nici o teamă”, este mesajul elevului sergent Florian Popa.

Articolul precedentO fetiță a fost eliberată de autorități, după ce a trăit închisă timp de șapte ani
Articolul următorUn oraș din România continuă să înregistreze mai multe decese decât nașteri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time