Pentru Orban, „PNL a murit în pat cu PSD”

Se cere demisia lui Florin Cîțu, la mai puțin două luni de la preluarea conducerii partidului

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, după ședința în care s-a validat guvernarea cu social democrații că își va da demisia din partid, după ce în urmă cu 10 zile a fost votată excluderea sa din PNL.

„Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a afirmat Orban, la ieşirea din şedinţa PNL unde, potrivit propriilor declarații au lipsit 17 lideri de filiale.

Totodată, Orban susține că această alianță cu PSD este una împotriva firii, subliniind necesitatea formării unui nou partid, după ce PNL se va prăbuși în sondaje.

„E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USL poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea”, a mai declarat Ludovic Orban.

De altfel, Orban crede că astăzi PSD a revenit la putere, mai mult, că acesta va face legea multă vreme. „Îmi voi da demisia din PNL şi voi continua să fac ceea ce am făcut de 30 de ani, să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal.

„Ruptură” în PNL

Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan este foarte critică la adresa lui Florin Cîțu, căruia îi cere demisia, la mai puțin de două luni de la câștigarea funcției de președinte al PNL.
Potrivit, Digi 24, Raluca Turcan a transmis printr-un mesaj intern că România nu va mai avea bani pentru pensii și alocații, începând din această săptămână. „Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan, citat de Digi 24. Totodată, Turcan a subliniat că mandatul lui Florin Cîțu a fost un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. „Aș spune că e de domeniul patologicului”, a mai transmis aceasta.

 La rândul său, Florin Cîțu i-a transmis Ralucăi Turcan, la ieșirea de la Cotroceni, că „dacă nu mai sunt bani pentru pensii să își asume acest lucru”.

Demisia lui Cîțu este cerută și de europarlamentarul Dan Motreanu. Într-o postare făcută de acesta, pe Facebook, Motreanu susține că „niciunde în lumea aceasta nu îți poti încălca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid”, adăugând că este „absolut imoral și neprincipial”, mai mult, că se impune un gest de onoare.

„Dezvoltarea”, motiv de supărare între Gheorghe Falcă și UDMR

Articolul precedentUSR nu va participa la consultările de la Cotroceni
Articolul următorKelemen Hunor: „Vom avea o guvernare stabilă”