Foto: preluare Capital

Kelemen Hunor, președintele UMDR, a precizat luni, după consultările de la Cotroceni, că România va avea un guvern stabil, cu un program de guvernare. Mai mult, demnitarul speră că viitoarea coaliție PNL-PSD-UDMR să reziste mai mult decât precedenta.

Liderul UDMR a mai adăugat că s-a discutat despre revizuirea Constituției, dar nu s-a intrat în detalii. „Am spus că avem un program de guvernare stabilit cu PNL, PSD şi minorităţi. Am spus că avem un acord politic şi am decis să mergem pe varianta de premier prin rotaţie, pentru următorul an şi jumătate să fie Nicolae Ciucă şi apoi premier de la PSD”, a mai spus Kelemen Hunor, relatează news.ro.

Nou guvern, după aproape 40 de zile de criză politică

Liderul UDMR a mai anunțat că e nevoie de reforme „mai consistente” pentru români. Mai mult, el e de părere că România are nevoie de o guvernare stabilă, în special în această perioadă complicată. „Am spus că am speranţa că vom avea o guvernare stabilă. Sper că va fi o perioadă mai lungă şi nu ca anul trecut. UDMR păstrează 3 portofolii”, a afirmat Kelemen Hunor, după participarea la consultările de luni de la Cotroceni cu şeful statului, alături de PNL şi PSD. UDMR își păstrează următoarele ministere: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului.

De asemenea, în urmă cu două zile, Kelemen Hunor a vorbit despre mărirea pensiilor și salariilor din 2022. El e de părere că e nevoie de o taxă de solidaritate plătite de companiile cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual pentru acoperirea acestor creșteri.  „Eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2.500, de 3.000 de lei să fie solidari, când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanțare”, a precizat Kelemen Hunor.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a chemat partidele politice la consultări, la Palatul Cotroceni. Reprezentații PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale au mers împreună. Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat că vor susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

USR nu va participa la consultările de la Cotroceni

Articolul precedentPentru Orban, „PNL a murit în pat cu PSD”
Articolul următorKlaus Iohannis: „Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.