USR nu va participa la consultările de la Cotroceni

„Un simulacru de consultări, cu rezultatul dinainte cunoscut”, afirmă liderul USR

Președintele USR Dacian Cioloș a anunţat, luni, că USR nu va participa la consultările de Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea formării noului guvern.

În timpul conferinței de presă, Dacian Cioloş a subliniat că acestea sunt „un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră doar ar legitima această mascaradă”.

Totodată, Cioloș a precizat că respectă rolul instituției prezidențiale, însă, afirmă acesta, Klaus Iohannis și-a abandonat rolul de mediator, nemaijucând rolul de „președinte al tuturor românilor”, ci „a fost nașul acestei monstruoase coaliții”. Motiv pentru care consideră că USR nu poate să gireze această alianță pe care cataloghează ca fiind „noul FSN”.

Mai mult, liderul USR susține că din acest moment va conduce opoziția la „acest bloc antireformator”, din care face parte și PNL, partidul care nu mai are nimic de a face cu liberalismul. „PSD e partidul care a mascrat Legile justiției și a gazat românii pe 10 august. USR rămâne singurul partid de opoziție care apără valorile europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlament și Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de euro vor finanța proiect de modernizare și nu vor ajunge în conturile clientelei PNL și PSD”,  declarat Dacian Cioloș, „Pachetul social este mai important pentru PSD decât funcția de premier”

Articolul precedent„Pachetul social este mai important pentru PSD decât funcția de premier”
Articolul următorPentru Orban, „PNL a murit în pat cu PSD”